Rekordne investicije

Nove žičare, nove ponude – skijaška sezona 2018/19 donosi spektakularne novosti

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ski amade

Doživite jedinstvenu raznovrsnost u sklopu Ski amadé, najvećeg skijaškog užitka u Austriji.

Pet regija, 760 kilometara staza, 270 liftova, 260 skijaških koliba i planinskih restorana – to je Ski amadé. Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal dijelovi su najvećeg skijaškog užitka u Austriji. Nakon rekordne zime, red je došao i na rekordne investicije od preko 108 milijuna eura: tri nova projekta za liftove, novu mobilnu aplikaciju, nove „Ski amadé – made my day“- pakete, kulinarsko-skijaške tematske rute i mnoge druge vrhunske događaje.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ski Amade

Novi liftovi u Gasteinu, Maria Almu i Snow Space Salzburgu

„Kao najveći skijaški savez u Austriji, u prošlosti smo prvenstveno profitirali od enormnih investicija u siguran snijeg i inovacije u sektoru doživljaja i tehnologije. Već dugo vremena spadamo među najmodernije skijaške destinacije te želimo i dalje graditi našu prednost“, kaže Christoph Eisinger, direktor Ski amadé. Njegove riječi potvrđuju i daljnje investicije za sezonu 2018/19. Skijališta u okviru Ski amadé planirala su investicije od oko 108 milijuna eura, koje s jedne strane obuhvaćaju projekte za liftove kao, na primjer, u Gasteinu: „Generacijskim projektom Schlossalm NEU“ predviđena je gradnja žičare s kabinama za 10 osoba u dvije sekcije koja će voditi gore na Schlossalm. Kod projekta Natrun-Aberg u regiji Hochkönig postoje dvije nove kabinske žičare, Natrun i Sonnbergbahn, koje će voziti izravno do Maria Alma. U skijalištu Snow Space Salzburg radi se nova sjedežnica Sonntagskogel 2. Uz to se također ulaže u nabavu uređaja za održavanje staze, povećanje sigurnosti snijega te u poboljšanje razine kvalitete i usluga.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ski amade

Preko 90 % staza s mogućnošću umjetnog zasnježivanja

Skijaški savez Ski amadé sveukupno obuhvaća 760 kilometara staza, od kojih trenutno preko 90 posto ima mogućnost umjetnog zasnježivanja. U proteklih je pet zimskih sezona Ski amadé uložio preko 129 milijuna eura samo u infrastrukturu umjetnog zasnježivanja. Riječ je o investiciji koja će se sigurno isplatiti, svojoj visini unatoč. Za 2018/2019 u planu je ponovno investicija u umjetno zasnježivanje od preko 21 milijuna.

  • +12
  • +9

Austrija News

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ski Amade

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!