VACCARELLO NAKON SLIMANEA

Nova kolekcija Saint Laurenta je seksepilna, ali i jako nosiva

28.09.2016 u 16:00

  • +29

Modna revija Saint Laurenta

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

S neonskim YSL logotipom smještenim izvan dvorane i kćerima Charlotte Gainsbourgh i Lou Dillon u prvim redovima, dizajner Anthony Vaccarello sa stilom je predstavio premijernu kolekciju u ulozi kreativnog direktora modne kuće Saint Laurent na pariškom Tjednu mode

Svaki novi dizajner na čelu prestižne modne kuće kao što je Saint Laurent, izaziva veliko zanimanje modne javnosti. I dok je Vaccarellov prethodnik Hedi Slimane ostavio trag u luksuznoj kući s tamnom i rokerskom estetikom, 34-godišnji Belgijanac predstavio je vlastitu viziju Saint Laurent žene koja pršti seksepilom.

Prije preuzimanja funkcije kreativnog direktora modne kuće Saint Laurent, Anthony Vaccarello pekao je zanat pod okriljem Versace podbrenda Versus, a svoju tendenciju stvaranja seksepilnih, utilitarističkih kreacija, pretočio je u premijernu kolekciju za modnu kuću Saint Laurent predstavljenu na pariškom Tjednu mode.

Kolekcija opisana kao pariške modne 80-e, obilovala je crnim odjevnim komadima u znaku uskih, seksepilnih krpica s ubojitim izrezima. Pretežno 'crna kolekcija' razbijena je komadima metaliziranih i bakrenih tonova poput baršunastih topova, kratkih jakni, drapiranih suknji i haljina.

Iako je riječ o iznimno seksepilnoj kolekciji s kojom je Anthony Vaccarello probio modni led na čelu Saint Laurenta, većina predstavljenih komada itekako je nosiva, čemu dovoljno govore u prilog komadi poput presijavajućih jakni nalik kaputima, ubojitih kombinezona i uskih hlača cigareta kroja.