učinite danas nešto za sebe

Nova godina, novi osmijeh

15.01.2018 u 14:17

Bionic
Reading

U novoj godini odlučili ste posvetiti više vremena svom zdravlju i sebi? Odlučili ste da želite prekrasan i zdrav osmijeh?

Stomatološka poliklinika ARENA je zdravstveni centar specijaliziran u svim područjima stomatologije i ima sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Mogu ispuniti gotovo svaku vašu želju kad se radi o novom, lijepom i zdravom osmijehu. Specijalnost njihovih stručnjaka je postavljanje pravilne dijagnoze, koristeći individualni i prijateljski pristup.

Najčešći razlog odlaska pacijenta u stomatološku ordinaciju su bolovi u zubu koji često mogu upućivati na karijes. On karakterizira bolno stanje zuba i ako se dijagnosticira, zahvat na zubu je neizbježan. U životu se svi prije ili kasnije susretnemo s karijesom, ali važno ga je pravovremeno sanirati jer može u kratkom periodu uništiti čitav zub ako se ne liječi na vrijeme.

U ustima se nalazi velik broj bakterija, neke napadaju i omekšavaju zubnu caklinu te s ostacima hrane stvaraju predstadij karijesa koji se naziva plak. Uz karijes, jedan od najčešćih problema je stvaranje zubnog kamenca tj., tvrdih naslaga na zubima nastalim mineraliziranjem plaka. Plak se javlja u obliku tvrdih bijelih ili žućkastih naslaga koje najčešće nastaju na donjim prednjim zubima s unutarnje strane u području prijelaza zuba i zubnog mesa. Uzrok pojave je konzumacija obojenih pića, cigareta, nedovoljne oralne higijene i sl.

Svakodnevnim četkanjem i pravilnom oralnom higijenom može se ukloniti plak sa zuba. Problem predstavljaju teško dostupna mjesta između zubi koja su idealna polazišna točka za razvitak karijesa. Mekane četkice, zubni konac ili interdentalne četkice te tekućina za ispiranje usne šupljine mogu uvelike olakšati sprečavanje nastanka karijesa ili plaka. Ako se stvori zubni kamenac, potrebno je minimalno jednom godišnje posjetiti stomatologa i napraviti profesionalno čišćenje zubnog kamenca.

Karijes može prouzročiti ozbiljne probleme koji mogu dovesti do gubitka zuba. U tom slučaju, rješenje se može pronaći u implantološkom ili protetskom nadomjestku.

Ako je prošlo više od 6 mjeseci od vašeg zadnjeg posjeta stomatologu, napravite prvi korak ka novom osmijehu i dogovorite specijalistički pregled u Poliklinici ARENA pozivom na 01/6542-655!

Stomatološka poliklinika ARENA

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb

Tel: 01/6542-655

Web: http://www.arenapoliklinika.hr

E-mail: info@arenapoliklinika.hr

Facebook page : https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/