SEZONSKI ADUT

Nosiva u brojnim prigodama: Kultna haljina Carrie Bradshaw dobila je neodoljivu verziju

05.04.2024 u 13:04

Bionic
Reading

Prepoznatljiva cvjetna haljina glavne junakinje serije 'Seks i grad' oživljena je u kolekciji španjolskog dizajnera Juana Avellanede za brend See Iou

Carrie Bradshaw, kultni lik iz serije 'Seks i grad', netko je koga volite ili mrzite, protagonistica zbog koje možete poželjeti vikati zbog njezinih ljubavnih odluka ili odnosa prema prijateljima.

Međutim, postoji jedna stvar u koju se nikada ne sumnja - njezin stil. Svojim odvažnim, riskantnim i ponekad kontroverznim kombinacijama, Carrie Bradshaw oduvijek je plijenila pozornost, pa tako i danas, u spin-off seriji 'I tek tako...'.

  • +5
Druga sezona serije 'I tek tako' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Iako je nekima možda bilo teško cijeniti njezin stil u to vrijeme, njezine brojne odjevne kombinacije u konačnici su postale kultnim. Tijekom šest sezona, lookovi koje su kreirale Sarah Jessica Parker i Patricia Field, stilistica serije, inspirirali su gledatelje na izlaženje iz zone udobnosti i pozvale na eksperimentiranje sa svakodnevnim stilom odijevanja.

Među mnoštvo lookova koje je ovaj dvojac isproducirao za potrebe serije HBO-a, postoje neki kojih se zajedno sjećamo bez potrebe da vidimo fotografiju, a jedan od njih je cvjetna haljina u kojoj Carrie zavši potopljena u jezeru Central Parka sa voljenim Mr. Bigom. Iako je sami incident bio kaotičan, ta cvjetna haljina postala je legendarna.

Svoju premijeru imala je u resort kolekciji dizajnera Richarda Tylera za 2001. godinu, a sada joj je španjolski dizajner Juan Avellaneda udahnuo novi život.

U suradnji s brendom See Iou, stvorio je kolekciju Ikat Garden, sa ukupno 40 lepršavih haljina, ukrašenih cvjetnim i ikat printevima, no najveću pozornost osigurala je upravo ona koja neodoljivo podsjeća na haljinu slavne spisateljice sa njujorškog Upper East Sidea.

Ovoj činjenici u prilog dovoljno govori podatak da je, po cijeni od 190 eura, danas gotovo rasprodana.