PASTELNE BOJE SU IN

Nokti poput šarenih bombončića

15.04.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Ako želiš li biti u trendu ovoga proljeća, ne zaboravi na nokte! Već smo pisali o tome kako slavne face poput Rihanne ili Gwen Stefani posežu za hrabrim bojama šminke, a ništa drugačije nije ni s lakovima za nokte. Diktat je – hrabro, šareno, veselo!

Na proljetnim modnim događajima već su se vidjele vesele pastelne boje na noktima, a trend ide dalje. Tako je Chanel nedavno iznjedrio liniju lakova za nokte koja podsjeća na šarene dječje bombončiće!

Kratki nokti 'in', dugački 'out'

Ovom se zapravo nema što dodati. Stilisti preporučuju da su ove sezone kratki nokti mnogo poželjniji od (pre)dugačkih. I još ako ih oblikuješ u četvrtast oblik s lagano zaobljenim uglovima, bit će to pun pogodak!

Pripreme

Dakako, osim što nokte trebaš lijepo podrezati i oblikovati, trebaš ukloniti i zanoktice te uraslu kožicu. Za što ljepšu boju dobro je staviti i bazu prije nanošenja samog laka. Kada se baza osuši, počni s nanošenjem laka. Najbolje je lak za nokte nanijeti u dva sloja, pazeći da se prvi dobro osuši prije nanošenja drugog sloja.

Izaberi boju

Evo koje su boje apsolutni hit ovog proljeća. Imaš zaista mnogi varijanti za izabrati.

Ljubičasta

Ova boja je u trendu ovog proljeća, bilo da se radi o sjajilu za oči bilo o maskari ili laku za nokte. Može se naći u nekoliko nijansi, na tebi je samo da odlučiš voliš li tamnije ili svjetlije. Želiš li dramatičan izgled, izaberi tamnije nijanse ove prekrasne boje.


Ružičasta

Paris Hilton došla je na svoje! Ružičasta na noktima lijepo stoji ovog proljeća, pa ako inače nisi ljubiteljica ove boje, zašto joj ne dati šansu?

Zelena

Zelena boje pistacija apslutni je hit, posebno u već prije spomenutoj Chanelovoj kolekciji. Nježna nijansa koja će sigurno plijeniti pogled.

Žuta

Postoje predivne nijanse žutih lakova za nokte, od onih jarkih koji podsjećaju na maslačak ili suncokret pa sve do onih bljeđih koje već pomalo prelaze u boju breskve.

Plava

Plavu izaberi za dramatičan look. Što je nijansa plave tamnija, to ćeš dobivati na dramatici svog izgleda. Za malo manje dramatike izaberi nježne boje plave, baš poput lijepog proljetnog neba!