RECEPTI ČITATELJA

Njoki s bukovačama za prste polizati

21.06.2013 u 12:20

Bionic
Reading

Njoki i razne vrste gljiva mnogima su među omiljenijim namirnicama. Nema sumnje da će se stoga svima svidjeti slasna kombinacija njoka i bukovača

Sastojci:

1 jaje
pola kile krumpira
brašno
sol
bukovače
maslinovo ulje
2 režnja češnjaka
šaka slanine
papar
500 ml vrhnja za kuhanje
sir gauda
peršin

Priprema:

Od jednog jajeta, brašna i malo soli zamijesite i napravite njoke te ih stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu. Nakon što isplivaju na površinu izvadite ih van.

Gljive operite, posušite te ih narežite na manje komade. Tada ih u drugi lonac stavite pirjati na malo maslinovog ulja. Pirjajte ih sve dok iz njih ne izađe voda i dok se malo ne prepeku.

Dodajte gljivama sitno narezanu slaninu i sitno narezani češnjak.

Ubacite njoke i vrhnje za kuhanje. Dodajte naribanog sira, da se sve to malo poveže.

Posolite i popaprite te dodajte peršin i sve to zajedno promiješajte.

Recept za ukusne njoke s bukovačama poslala nam je Ana Ivandić iz Zagreba.

Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala