MAŠTA NA DJELU

Njezine frizure obilježile su tjedan mode

24.02.2017 u 12:48

Bionic
Reading

Zahvaljujući frizeru slavnih Rodu Ortegi, lijepa glumica Blake Lively ostat će upamćena kao zvijezda s najljepšim frizurama na njujorškom tjednu mode

U razgovoru za magazin People, frizer Rod Ortega otkrio je kako je pronašao inspiraciju za nove frizure Blake Lively u povodu pojavljivanja na njujorškom tjednu mode. Pri stvaranju frizura zvijezda za različita događnja, Ortega otkriva kako je važno obaviti detaljno istraživanje.

'Uglavnom se inspiriram sa starim fotografijama i posljednjim trendovima. Osobno volim pogledati fotografije Pariza i Francuske rivijere, no isto tako u obzir morate uzeti samog dizajnera'.

Za modnu reviju Micheala Korsa i slavnu Blake Lively, Rod je želio stvoriti neopterećen izgled frizure. 'S obzirom na činjenicu da dizajner Michael Kors naginje ka sportskoj eleganciji, želio sam stvoriti frizuru koja neće odavati strog dojam', otkriva Rod Ortega koji je naposlijetku na Blake odlučio isprobati frizuru u maniri modnih 60-ih, u znaku opuštena polurepa.

'Stvoreni polurep odlučio sam malo natapirati kako bi kosa dobila volumen. Cjelokupna frizura odiše francuskim i talijanskim štihom. Tekstura frizure je labava, a kosa nije pretjerano kovrčava'.

Kako bi stvorio ovu frizuru, kosu Blake Lively odlučio je prosušiti prstima kako ne bi izgubila na volumenu. Pramenove kose zatim je razdijelio, koristeći uvijač kojim je pramenove kose uvio od sredine do vrhova. Nakon uvijanja pramenova, stvoreni polurep odlučio je natapirati kako bi cjelokupna frizura dobila dodatan volumen, a nekoliko izbačenih pramenova iz repa, iskoristio je kako bi uokvirio lice glumice zakačivši ih ukosnicama kako bi osigurao dugotrajnost frizure.

Uz spomenutu frizuru u maniri 60-ih, Rod Ortega kreirao je još jednu pamtljivu frizuru koju je Blake predstavila u povodu događanja u organizaciji kozmetičkog diva L'Oreal.

'Lijepo je surađivati s nekim tko ti potpuno vjeruje. To uistinu cijenim i volim. Iako Blake nikad ne nosi ekstenzije, ovaj sam se put odlučio poigrati upravo njima. Iako sam ovu frizuru mogao stvoriti s njezinom prirodnom kosom, pomislio sam kako bi ekstenzije mogle dati mnogo ljepši dojam'.

U lagano valovitu kosu koju je stvorio s uvijačem, zatim je upleo ekstenziju stvorivši oblik srca osiguran gumicama i ukosnicama. 'Umetnuo sam ukosnice oko srcolikog detalja frizure, no nisam želio da djeluje previše ukočeno', priznaje Ortega.