slavni dizajner

Njegov modni savjet vrijedi poslušati: Tommy Hilfiger otkriva kojih pet komada svaka žena treba imati u ormaru

08.12.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Tommy Hilfiger, tvorac jednog od najprepoznatljivijeg modnog brenda koji je doslovce utkan u američku kulturu te desetljećima uspješno prati, ali diktira trendove, primio je nagradu za izvanredna postignuća na dodjeli modnih nagrada, a tim povodom sam dizajner osvrnuo se na svoju bogatu karijeru, ali i otkrio pet ključnih komada koje svaka žena mora imati u ormaru - savjet koji se svakako isplati poslušati

Privlačnost koja se krije iza brenda Tommy Hilfiger itekako je prepoznatljiva te se ističe u mnoštvu, negdje na granici između preppy i sportskog stila, snažno odlijevajući trendovima. Prvo usvojen u američkim kampusima, brend je zatim zauzeo hip-hop scenu s predvodnicima kao što su Snoop Dogg , P. Diddy i Aaliyah. Nagrađen za svoju nevjerojatnu karijeru i izvanredan uspjeh u modnom svijetu u sklopu Fashion Awardsa, slavni dizajner otvoreno priča svoju priču o uspjehu i svojoj viziji mode.

Fashion Awards svojevrsna je proslava kreativnosti, talenta i inovativnog rada u svijetu mode. No, ono što je najvažnije, predstavlja prikupljanje sredstava za potporu British Fashion Council Foundationa, organizacije koja radi na pružanju podršci sljedećoj generaciji talenata i poboljšanju jednakosti i mogućnosti u modnoj industriji. 'Za mene, ova nagrada naglašava važnost iskorištavanja moći mode za postizanje pozitivnih promjena. To je bila moja misija od samog početka i po tome želim da me pamte: da brinem o drugima i činim razliku u svijetu,' kaže slavni dizajner.

'Moda je san i strast od moje tinejdžerske dobi. Svaki dan se budim uzbuđen jer ne znam što mogu očekivati. Ono što volim kod mode je to što se stalno razvija i što je svaka sezona novi izazov – uvijek se nešto novo nauči i otkrije. Inspiraciju pronalazim posvuda, u umjetnosti, glazbi ili ljudima koje vidim na ulici. Novi talenti se pojavljuju diljem svijeta i donose dašak svježeg zraka u ovaj sektor. Nadahnuti su vrijednostima, brigama i željama nove generacije, prihvaćajući raznolikost, uključenost i održivost. To mi daje energiju, jer je jasno da ima još puno posla,' otkriva Tommy Hilfiger u intervjuu za Vogue.

Kako kaže, njegov otac je njegovao BCBG stil, odnosno Bon Chic, Bon Genre ili 'dobar stil, dobar stav', a upravo je to imalo snažan utjecaj na njega, u konačnici postavši potpisom samog brenda. Kasnije, kao tinejdžera, inspirirao ga je stil njegovih omiljenih rock zvijezda. 'Taj stil nisam mogao kopirati u svom rodnom gradu. Stoga sam donio te rock komade koje sam volio iz New Yorka i prodavao ih u stražnjem dijelu svog Volkswagena. Na kraju su to bili prvi koraci na mom modnom putu,' otkriva Hilfiger te dodaje: 'Imam toliko uspomena, ali jedan od najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri bio je vidjeti svoje ime na bilbordu New York Times Squarea 1985.'

Kako kaže, preppy stil neminovni je potpis brenda, no uvijek nastoji držati korak s pop kulturom kako bi ostao suvremen danas i kultan u budućnosti. 'Pop kultura, a posebno hip-hop glazba inspirirali su me u najzgodnijim aspektima streetwear stila i obrnuto. Brend se nastavlja razvijati, rasti i razvijati, ali radi se o balansiranju s tradicijom: naš preppy cool utkan je u američki DNK, a čekaju nas uzbudljivi preokreti po pitanju onoga što moda i kultura imaju danas za ponuditi,' dodaje.

Ovaj tvorac prepoznatljivog stila, vječne klasike koja je uvijek u trendu, otkriva i pet ključnih komada koje bi žena uvijek trebala imati u svom ormaru. 'Vjerujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike koji vas mogu pratiti od jutra do večeri, od ureda do restorana,' kaže Hilfigeer te kao pet ključnih komada izdvaja:

  1. Bijela košulja s gumbićima
  2. Dobro krojene traperice
  3. Klasičan sako
  4. Klasičan kaput
  5. Upečatljiv sat ili komad nakita
  • +10
Crni kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Moda je savršen način da izrazite svoju kreativnost i pokažete svijetu tko ste doista. To nije poseban trend ili komad, već identitet. Želim da se svi osjećaju sigurno u onome što nose i želim stvoriti uzore koji pomažu ljudima izraziti svoju individualnost na autentičan način,' kaže te napominje da su mu modni uzori heroji rock and roll scene. 'Žarko sam želio biti glazbenik, ali nisam znao pjevati ni svirati gitaru, pa sam se obukao kao moji idoli. Upravo me ta cool i buntovna moda potaknula da poželim postati dizajner. Glazba je oduvijek bila dio mene i nastavlja inspirirati kolekcije koje danas dizajniram, a rad s ikonama pop kulture važan je dio naslijeđa našeg brenda,' objašnjava.

Po pitanju budućnosti Hilfiger je vrlo optimističan, pun planova i poručuje da najbolje tek dolazi. ''Ima još toliko stvari koje želim postići. Posebno sam uzbuđen zbog naših napora po pitanju održivosti okoliša i želim nastaviti ostvarivati ​​veliki napredak u ovom području. Također se nadam da ću nastaviti s pozitivnim promjenama u modnom krajoliku kroz naš program 'People's Place'. Evolucija Metaverzuma također otvara cijeli novi svijet mogućnosti. Više nego ikad, digitalne inovacije i tehnologija omogućuju stvaranje novih i smislenih veza, bilo kroz proizvode, događaje ili kampanje. Još uvijek radimo na stvaranju kako će izgledati naša budućnost, ali obećavam vam da će biti uzbudljivo. Kao što uvijek kažem, najbolje tek dolazi!'