GODIŠNJA LISTA FASHION GURUA

Nives Drpić najgore je odjevena Hrvatica

18.01.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Nakon liste najboljih, Fashion Guru objavio je i listu najgore odjevenih u prošloj godini. Nimalo laskava titula najgore odjevene pripala je Nives Drpić

'Kada Nives Drpić najbolje izgleda? Kada je gola ili u donjem rublju, koje i ne nosi baš često', objasnio je svoj izbor Fashion Guru, koji je odmah iza Nives Guru smjestio Maju Lenu, za koju smatra da se baš nije imala na koga ugledati te tako dao usputnu kritiku i na odjevni stil njezine majke Mije Begović. Zajedničko mjesto na listi zauzela je rijetko viđena parada kiča i 'šanirane' odjeće - 'trio fantasticus' - Simona Gotovac, Gianna Apostolski i Ante Gotovac.

Visoko na listi našle su se manekenke, ali i neke voditeljice, pjevačice, skijašice, političarke, pa čak i jedan bračni par. I na ovoj listi Fashion Guru je imenovao zasebne kategorije u kojoj su se 'gledale' najbolje tange, najistaknutije bradavice, ovoljetne smokvice i slični detalji koje oštro modno oko FG-a nije predvidjelo radeći modnu retrospektivu 2009. godine.

LISTA NAJGORE ODJEVENIH U 2009.

20. Natali Dizdar

Kako prijeći s konja na magarca - najbolje će vam reći Natali Dizdar s kojom zatvaram ovogodišnju listu najgore odjevenih. Nakon što je prošle godine oduševila, ove je kiksala. Imala je dobrih trenutaka, ali nažalost puno više onih loših.

19. Antonija Šola

Glumica, pjevačica, plesačica, spisateljica, čekamo samo da objavi da je i astrofizičarka, Antonija Šola, na 19. je mjestu. Zanemarimo na trenutak odjeću, što je gotovo nemoguće, i koncentrirajmo se na iskvarcani ten i boju kose. U njezinu slučaju, to dvoje se stapa u jedno. Možda da Antonija idući put frizerki reče: 'Daj me, pliz, ofarbaj u crno!'

18. Lana Jurčević

Na 18. mjestu je Lana Jurčević. Pitam se kako netko tko je zgodan, ima mogućnosti da ode u kvalitetan šoping, od toliko dobre odjeće izabere takav šrot. OK, znamo da mladost svašta trpi, što se tiče duljine suknjica i dekoltea, no čak ni dražesna životna dob ne podnosi neukus. A upravo je to Lanin problem!

Torbicama s potpisom Louisa Vuittona je napokon odzvonilo
17. Ankica Dobrić

Na 17. mjestu je Ankica Dobrić. Šteta svih tih životinja koje su život izgubile da bi ih Anči stavila na svoje nožice. Bilo bi joj bolje da nošenje živina prepusti Vlatki Pokos, ona barem zna kako to treba raditi, a zna i kako se treba obračunati s Prijateljima životinja. Što reći o Ankici, osim jedne riječi – jeftino!

16. Massimo

A na 16. mjestu - Massimo. Kad god ga vidim, uvijek se pitam koje je gljive žvakao onaj tko mu je dao nagradu za najbolje odjevenu osobu. Molim ga da i meni pošalje nešto tih tripoidnih supstanci pa da ne moram padati u nesvijest pri pogledu na snimke s hrvatskih crvenih tepiha. Tada bih barem pucao od smijeha, umjesto da plačem. I sad ti, Ankice Dobrić, reci da je meni lako.

15. Jelena Radan

Jelena Radan ima poseban dar i zbog njega je na 15. mjestu. Da stane nasred najvećeg crvenog tepiha, ja mislim da je još uvijek ne bi primijetili. Žena je jednostavno talent za apsolutno bezlično odijevanje. Svi ti smeđi tonovi, krpa-zakrpa-šalovi i izigravanje dive sa Sanrema, samo su dodatno pojačali dojam da je Jelena itekako zaslužila ovo mjesto.

14. Maja Šuput

Kad god pogledamo Maju Šuput, pitamo se zašto se uvijek ponaša kao vjeverica na steroidima, a tako se i odijeva. Jedan dan htjela bi biti seksi, a drugi curica iz susjedstva. Jedino zajedničko svim tim njezinim nastojanjima je da su podjednako neuspješni i, dobro, kad već hoćete – i silikoni. Znate da je danas nemoguće naći pristojnu djevojku iz susjedstva, a da nema silikone. Znate tko je kriv za sve to – naša Majica Šuputica. U 2010. želim joj samo jedno – da si nađe dobrog frizera.

13. Indira Vladić Mujkić

Trinaest je dobar broj za Jadranku Kosor, ali za Indiru ne znam. Indira Vladić Mujkić još uvijek želi biti seks bomba. Majo, pa vidiš kako je Indira jeftino prošla sa svojim poprsjem. Cice su joj narasle samo od masaže. Ja se javljam da te besplatno masiram. I onako sam ove godine u misiji pronalaska gospođe Banović. No vratimo se Indirici i njezinim modnim ekshibicijama. Nema joj druge, vidim, nego modnu macu poslati po kramp i pravac u rudnik. Čizme ionako ima.

Maja Šuput i Anica Kovač na istom mjestu pojavile su se u iston korzetu
12. Janica Kostelić i Nika Fleiss

Kraljice snježnih obronaka, Janica Kostelić i Nika Fleiss, smjestile su se na 12. mjesto. One se odijevaju kao da ih je pobrala snježna lavina. Osim što Janica u posljednje vrijeme nije u najboljim odnosima s fotoreporterima, standardni su već i njezini problemi s odabirom odjeće, i ne samo to. S obzirom na to da Jana ima kozmetički salon, cure su joj mogle sugerirati i kvalitetnije proizvode za kosu. A njezina kolegica Nika neka malo smanji doživljaje s bojama.

11. Danijela Martinović

Prošlogodišnja kraljica liste najlošije odjevenih, Danijela Martinović, ni ove nas godine nije iznevjerila. Nakon što je humanitarno izbacila guzu i cice te stala pred dječicu – na licima mnogih vidio se grč i suza u oku. OK, vidjeli smo i njezine bolje izlaske ove sezone, ali za ovu godinu preporučujemo joj da se mani nakane da na pragu četrdesetih postane seks simbol. To ni Sevki više ne uspijeva!

10. Feminemke

Feminem je virus i zato su na broju deset. Koja god nova članica dođe u trio, u roku od dva nastupa izgubi i ono malo stila što je imala. Pogledajte samo Nikol Bulat. Dokaz je to da je virus uistinu poguban. Nije joj pomoglo ni to što je napustila bend.

9. Peveci

Pevecovi su na broju devet. To što su bankrotirali neće previše utjecati na njihov stil, jer ni dok su imali love odjenuti se nisu znali. Možda da je Višnjica manje pjevala, a više se bavila poslovnim knjigama i ne bi zaglibili u problemima. Ovakvim odijevanjem ozbiljna je konkurencija Maji Šuput.

8. Vesna Škare Ožbolt

Da je nesuđena predsjednica Vesna Škare Ožbolt kojim slučajem zagazila svojom štiklom na Pantovčak, morali bismo sastaviti novi kodeks odijevanja. Ili bismo morali osigurati dodatni harač kako bi našoj nesuđenoj osigurali sredstva za kvalitetnog frizera, nevjerojatne količine botoksa u sefu te gomilu neukusnih kostima u bojama koje bi iznenadile i Moiru Orfei.

7. Ivana Husar Mlinac

Ivanu Husar kao da je mlinac prožvakao. Zašto kod nje nije sve usklađeno – ima tako dobar glas, a tako se loše odijeva. Zbog tog glasa, puno toga joj progledamo kroz prste, ali imala je nekoliko kreacija prošle godine – zbog kojih je nezaobilazna na ovoj listi.

6. Hana Tabaković

Ljubiteljica policije i ružičastog ruža, inače u slobodno vrijeme TV voditeljica, Hana Tabaković zasjela je na šesto mjesto. Njezin nedostatak stila, koji se bazira na 'cice na pladanj, noge na šank i roza majica s tragovima dezića' nadmašio bi čak i planetarno poznatu starletu Jordan.

5. Alex Grdić

Što reći o Aleksandri Grdić, a da već nije rečeno. Ona je na petom mjestu. Ako nastavi ovako, za iduću godinu najavljujem nagradu za životno djelo i tražim od grada da joj podigne spomenik na Špici. Maknimo Teslu iz Preradovićeve i postavimo Alex. Ako ništa drugo, Zagreb bi napokon, nakon licitara i paprenjaka, imao pošten suvenir. Vau, počet ću naplaćivati ove ideje! Ovako ih bacam uzalud.

4. Maja Cvjetković

Poći na špicu, a ne susresti Maju Cvjetković – nemoguća misija. A onda kada je ugledate, pitate se ima li ta žena kod kuće ogledalo ili možda njoj sve ovo zajedno ima smisla. Ako misli da ima, predlažemo joj da potraži stručnu pomoć. Ne mislimo modne savjete, već neku konkretnu terapiju. Ne bi joj bilo loše da u ormar stavi naftalin, jer čini nam se da ima ozbiljan problem s moljcima.

3. Simona Gotovac, Gianna Apostolski, Ante Gotovac

Na broju tri Trio fantastikus – Simona, Gianna i Ante. Takva parada kiča i šanirane odjeće ne viđa se često. Pola Dubrave živi od njih! I sad mi vi recite da mi teza o nošenju revija u hotelskim hodnicima nije na mjestu. Pa kako inače objasniti ovaj nemodni fenomen?!

2. Maja Lena

Što se tiče Maje Lene, moramo priznati, nije se baš imala na koga ugledati što se tiče mode. Majka, Mia Begović, na ovoj je listi više totalno nebitna. Uostalom, tako nam je svejedno koja od njih dvije tu odjeću nosi kad je gledamo već godinama. Od iste frizure, preko krzna, suknji i štiklica, pitamo se kad će Maja shvatiti da je OK da ti mama bude idol, ali ne baš u svemu. U ovom slučaju, svakako ne po pitanju odjeće.

1. Nives Drpić

I očekivano, prvo mjesto - Nives Celzijus. Kada Nives Drpić najbolje izgleda? Kada je gola ili u donjem rublju, koje, primjećujem, i ne nosi baš često. Njoj kao da su uzori u odijevanju Maja Cvjetković, Aleksandra Grdić i Tina Katanić zajedno. Uz pokoji savjet Modne Mace i prije Nataše Kos. Jer ja ne vidim drugo objašnjenje za ovakav cirkus.

Haljina Stelle McCartney u kojoj se na istom eventu pojavila i Snježana Mehun
POTKATEGORIJA: BRADAVICA

Ako je nešto osim arbitražnog sporazuma, odlaska Sanadera i predsjedničkih izbora bilo ponuđeno javnosti, onda su to bradavice. Toliko su nam ih pokazali da nam već nije dobro. Imamo noćne more od ispadanja sisa na sve strane. A sve kao slučajno. Ma, prodajte tu spiku nekom drugom. Što mislite da Maja Šuput radi nešto slučajno?

POTKATEGORIJA: NAJBOLJE TANGE

Ovu godinu naše zvijezde su otišle i korak dalje. Nakon već ustaljenih ispadanja sisa, na red su došla međunožja, ali još uvijek u gaćicama. Ipak smo mi puritanska katolička zemljica. Ne smijemo se tužiti. Još je dobro, jer Nevena Rendeli je zgodan komad. Zamislite da se ovo dogodilo Jacquesu.


POTKATEGORIJA: POSTOJI LI ŽIVOT NAKON CHANELA

Nakon poznatih amblema Louis Vuittona, Hrvatice su napokon otkrile da i druge modne kuće imaju torbe. Prošla godina ostat će zapamćena po otkriću Chanela. Ma pogledajte ih samo kako su se poredale naše chaneluše. Na samo jednom eventu ima desetak tisuća eura samo u torbama. Možda da naše jet-setterice, umjesto u torbe, ulože u metkovski nasip i zaustave poplavu.

POTKATEGORIJA: NAJGORE ODJEVENI U REGIJI

Čak i najokorjelije hrvatske špicerice i špiceri više ne furaju remenje s poznatim logotipovima. Iz provjerenih izvora doznajemo da je svoj odbacio čak i Mladen Grdović. No ni to Deenu nije dovoljno. A što reći o makedonskoj divi. Tko još misli da je Šrek izmišljeni lik, kad postoji Kaliopi. Što su tek njoj čitali prije spavanja.


POTKATEGORIJA: HRVATSKI MODNI PARADOKS

U Lijepoj Našoj manekenke, koje su na izvoru svih modnih noviteta, redovito su najodurnije odjevene žene. Što uistinu dovodi u pitanje čime se one ustvari bave i nose li revije češće po hotelskim hodnicima nego po modnim pistama. Ponekad pomislim da biraju odjeću rašljama!

POTKATEGORIJA: ISTE HALJINE

Globalizacija je očigledno došla i do nas, jer su se ove godine na čak dva važna crvena tepiha zvijezde pojavile u identičnim haljinama. Jelenin Philip Lim podjednako je oduševio damu koja je sjedila nekoliko redova iznad nje, a Nina i Snješka, čiju su stilovi inače miljama daleko, oduševile su se identičnom haljinom Stelle McCartney.


POTKATEGORIJA: ALKA vs. SEVKA

Cijelo vrijeme njih dvije se prepucavaju. Tako da nismo sigurni koja koju kopira. Ali znamo da su obje došle na Splitski festival s mažoretkinjama. Jedina je razlika što su Alkine bile skoro pa Sevkinih godina, a Sevkine su bile skoro pa Alkinih.

POTKATEGORIJA: NAJ IZRAST

OK. Drago nam je da više nije tajna da se muškarci farbaju. Tog tabua smo se napokon riješili. Uostalom kako bi više takvu činjenicu i mogli sakriti pri pogledu na izrast Mladena Bodaleca.


POTKATEGORIJA: VRUĆE SMOKVICE

Najvruće ovoljetne smokve one su koje je žvakala Dolores Lambaša dok je ljubila slatku škembicu svoga dragoga Dikana na njegovu brodiću. Moramo primijetiti da smokve takvu dekadenciju nisu doživjele još od doba Rimljana.