MODNI INTERVJU

Nives Celzijus otkrila što ne tolerira muškarcima

24.04.2014 u 12:07

  • +5

Modne transformacije Nives

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Bionic
Reading

Spisateljica, pjevačica, supruga nogometaša, popularna Nives Zeljković, poznatija kao Celzijus, koju trenutno gledamo u 'Celebrity MasterChefu', žena je koja zna kako zaintrigirati javnost i kako šarmirati, u svakom slučaju razbuktati emocije. Bilo da se radi o dobivanju književne nagrade, snimanju provokativnog spota ili otkrivanju svojih kulinarskih vještina. Nama je otkrila kako se njeguje, što joj je pritom najvažnije, koju beauty grešku odmah primijeti te u čemu je nikada nećemo vidjeti

U čemu je tajna vašeg dobrog izgleda?
Mislim da moja vanjština prvenstveno ovisi o unutarnjem stanju i raspoloženju. Kada sam sretna i dobro raspoložena, automatski bolje izgledam, što znači da imam i puno više volje za treninge, male beauty rituale i slično.

Što uvijek imate u kozmetičkoj torbici?
Macov puder u kamenu i tekući puder, sjajila, ruž u boji kože i parfem, naravno. Oh, da, i britvica je neizbježna jer sam poprilično dlakava.

Koji je vaš najjači adut?
Oči i usta. Zato ih volim istaknuti smeđom olovkom za oči, a usta, naravno, sjajilom.

Koji vam je najvažniji beauty ritual?
Pokušavam što redovitije obaviti kratki trening kod kuće, pa makar trajao samo 15-ak minuta. Također nastojim poslije svakog treninga otići u saunu, što me opušta i čini me poletnijom.


Kako njegujete kosu i kožu ljeti?
Moram priznati da sam užasno lijena kada je kosa u pitanju. Sva sreća da imam izvrstan tim frizera koji ne samo da se brinu o mojoj kosi, već me zovu i upozoravaju kad treba doći na bojanje, kad na njegu, a ljeti mi je svakako posebno njeguju prije odlaska na sunce. Što se kože tiče, ljeti napokon dođe na svoje jer se stalno mazuckam kremicama sa zaštitnim faktorom. Zimi nekako zanemarujem tijelo jer je pokriveno pa i zaboravim da mu je potrebna i zimska njega.

Prakticirate li neke home made tretmane ljepote?
Ne baš. Kako mi je koža poprilično osjetljiva, često bih, kad bih stavljala neke kućne pripravke, dobila prištiće ili osip.

Možete li izdvojiti neki bitan beauty savjet bliske osobe?
Imam sreće da je moja prijateljica Sanja Agić, tako da sam više-manje sve savjete iz njene knjige čula uživo. Ona me je i naučila osnove šminkanja, kako najbolje istaknuti oči i uopće koji tip make upa najviše odgovara mom licu.

Kad se najprivlačnije osjećate?
Kada sam friško isfenirana. Onaj trenutak kada izlaziš iz salona s čistom, sjajnom, savršeno stiliziranom kosom čini me samouvjerenijom, bez obzira kako bila obučena ili našminkana u tom trenutku.

Kako se najbolje opuštate?
Napunim jacuzzi, stavim nekoliko kapi nekog eteričnog ulja koje mi odgovara u tom trenutku i uživam u dobroj knjizi.

Imate li uzor u odijevanju među slavnima?
I ne baš. Odjeća mi nije posebno bitna i ne pridajem joj neku preveliku pažnju. Srećom, u mom poslu postoje ljudi koji se brinu o tome. U posljednje vrijeme moj prijatelj Ivica Skoko oblači me za sva javna i svečana događanja, što mi je vrlo drago jer obožavam njegove elegantne haljine.

Što mislite, koliko su modno osviještene naše cure?
Mislim da Hrvatice definitivno spadaju u kategoriju žena koje najviše drže do sebe. Zaista sam puno putovala i živjela na različitim destinacijama i nigdje nisam srela toliko prekrasnih, njegovanih, dobro obučenih žena.

Koju modnu ili beauty grešku odmah primijetite?
Ne volim kada žene zacementiraju lice puderom, pogotovo ako je to dnevno izdanje. Mislim da je to jedna od beauty pogrešaka koju muškarci najviše preziru.

Koja je vaša najluđa modna kombinacija?
Moji susjedi bi se vjerojatno složili - moja uobičajena jutarnja, kada se prošećem u pidžami i bademantilu.

Kakav nakit volite?
Najviše volim satove, ali ih ne nosim redovito jer mi smetaju na ruci... sviđaju mi se fensice i volim ih nositi jer su mi preslatke. Također imam nekoliko prelijepih ogrlica koje mi je napravila sestrična, a kombiniram ih uglavnom za večernje izlaske.

Vaša tri must have komada odjeće?
Neke dobre salonke (najviše volim Jimmy Choo), traperice i crni sako.

Koja je vaša spasonosna modna kombinacija u svim prilikama? Mala crna haljinica. Imam ih zaista puno u svojoj kolekciji 69 celsius.

Koji modni trendovi vam se ne sviđaju i u čemu vas nikada nećemo vidjeti?
Ne volim cipele na platformu, odvratne su mi, no opet, nikad ne reci nikad.

Što ne biste tolerirali muškarcu kad je u pitanju njega?
Ne bih tolerirala dlake. Moj muškarac mora biti obrijan.

Kakav modni stil volite kod muškaraca?
Sportski. Najviše volim vidjeti muškarce u trenirkama. Valjda mi se zato oduvijek sviđaju sportaši.