iLI IH VOLITE ILI MRZITE

Nisu za svakoga: Zaboravljeni model sandala vraća se na modnu scenu u velikom stilu

07.04.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Gladijatorice su jedan od onih modela obuće koji ili obožavate nositi ili ne možete smisliti

Iako još nismo ušli u mjesece u kojima sa zadovoljstvom odbacujemo zatvorenu obuću i čarape, fashionistice već na oku imaju proljetno-ljetni model koji ćemo ove sezone viđati na ulicama, na poznatim trendsetericama, na Instagramu...

Sjećate li se gladijatorica? Prepoznatljivog dizajna, s brojnim remenčićima koji se ponekad uspinju i do koljena, ovakvi će modeli biti vrlo traženi ovoga proljeća i ljeta.

Riječ je o još jednom povratku u 2010-e, razdoblje koje je sad nova modna inspiracija poznatih modnih kuća, ali i high street brendova.

Tzv. boho estetika, koja podrazumijeva upravo gladijatorice u kombinaciji s lepršavim ljetnim haljinama, ponovno proživljava zvjezdane dane slave.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Gladijatorice, koje oduvijek izazivaju oprečne reakcije jer ili ih volite ili ne, viđene su i na modnim revijama Christiana Diora i Alberte Ferretti.

Iako su nekad slovile za hit model koji su između ostalih obožavale boho kraljice poput Mary-Kate i Ashley Olsen, s vremenom su pale u nemilost jer su se dizajneri okrenuli drugim modelima.

Gladijatorice koje su modni dizajneri predstavili tijekom mjeseca mode dolaze u velikom broju opcija: chunky modeli, oni koji dopiru i do koljena... Modeli u istom stilu viđeni su i na modnim revijama kuća Chloé, Dior, Tom Ford...

  • +5
Gladijatorice Izvor: Promo fotografije / Autor: MyTheresa.com

Revija A/W 24 Toma Forda u Milanu spojila je robusne gladijatorice s pripijenom odjećom, prozirnim kombinezonima i drapiranim večernjim haljinama, što najbolje potvrđuje svestranost ovog stila.

A da se zasigurno radi o nadolazećem trendu, potvrđuje i stajling modne ikone tihog luksuza Sofije Richie Grainge, koja je nosila upravo gladijatorice uz haljinu od popelina ili s traperom.

  • +9
Minimalističke sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo