POVRATAK U SEGMENT ‘C’

Nissan novim Pulsarom objavio rat Volkswagen Golfu

21.05.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Osam godina nakon što je ugasio Almeru u Europi te umjesto nje lansirao megauspješan crossover Qashqai, Nissan se vraća segmentu C kako bi pomrsio račune Volkswagen Golfu

Pritom su u Nissanu odabrali staro ime koje je nepoznato u Europi, no zato je i više nego prepoznatljivo na azijskim i australskom tržištu.

Nissan Pulsar će s 4.385 mm od Golfa biti duži za čak 115 mm, a imat će i duži međuosovinski razmak od 2.700 mm. Japanci tvrde da također u odnosu na rivale nudi ponajviše prostora na stražnjoj klupi. Prostorom za koljena od 692 mm Pulsar bi trebao nadmašiti i neke konkurente u segmentu D.

Kao i svi noviji modeli iz Nissana, i Pulsar je opremljen tehnologijom Safety Shield koja objedinjuje funkcije poput detekcije pokretnih objekata, nesvjesnog prelaženja iz trake u traku, nadzora mrtvog kuta te automatskog kočenja u opasnosti.

Od motora na izbor će se nuditi Qashqaijeva paleta, što znači 115 KS snažni 1,2-benzinac i 110 KS snažan 1,5 dizelaš, a od iduće godine u ponudi bi trebao biti i 190 KS snažni 1,6-litreni benzinac. Za prijenos će standardno biti zadužen ručni odnosno, uz nadoplatu, automatski mjenjač.

Pulsar će se proizvoditi u Barceloni, a u prodaju kreće na jesen po zasad nedefiniranim cijenama.