SEVERINA POMIRLJIVIM TONOM:

Nisam dežurni kritičar Jadranke Kosor

Bionic
Reading

Najpopularnija hrvatska pjevačica otkrila je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju da ne provocira namjerno te da je komentirala politička događanja jer ima prava kao i svaki drugi građanin. Ipak, nema komentara na nove Vladine ekonomske mjere

'Ja stvarno ne želim namjerno provocirati. Provokacija je nešto što imate u sebi. Ili valjda nemate', rekla je Severina za Slobodnu Dalmaciju. Iako se njezine kritike na račun državne politike shvaćaju kao provokacije, Severina tvrdi da to nije tako.

'Rijetkost je da javne osobe imaju nekakav svoj stav. Zapravo, vjerojatno ga imaju, ali ga jako rijetko iznose javno. Što je i pametno, hahahaha... Ne može se bilo gdje nešto govoriti, ali može s pozornice. Sve ostalo bilo bi pretenciozno, kao da dođete u 'Dnevnik' kod Zorana Šprajca i kažete: Čuj, ja sad imam nešto reći o rebalansu proračuna. Ali može se to napraviti kao stand-up komedija, kao što sam ja lani učinila u Dubrovniku, pa je to ispalo stand-up tragedija. Optužili su me da sam ljevičarka, simpatizerka SDP-a. A ja, ustvari, imam prava kao svaki drugi građanin, samo što se moja riječ malo dalje čuje', istaknula je Severina.

Nove poteze premijerke Jadranke Kosor vezane uz ekonomsku politiku zemlje Severina nije htjela komentirati jer, kako kaže, nije dežurni kritičar.