IGRE BEZ GRANICA

Nina, Daniela i Alka su u trendu - vole mlađe

05.03.2012 u 14:16

Bionic
Reading

Iako je veza iskusnijih žena s mlađahnim dečkima uvijek povod za dobar trač, medijski eksponirane veze ruše tabue 'prikladnosti'

Nije potrebno puno objašnjavati koje su prednosti mlađih partnera. To su prve spoznale Madonna (51), koja uskoro planira vjenčanje s brazilskim modelom Jesusom Luzom (21), i Demi Moore (48) koja ne prestaje glorificirati brak sa 32-godišnjim glumcem i komičarom Ashtonom Kutcherom.

Osim uvijek dobrodošle injekcije životnosti i adrenalina koju unose, tu su i prednosti neiscrpnih mogućnosti koje se kao nova vrata u svjetliju budućnost otvaraju pri zamišljanju potencijalne veze. Uvijek se može primijetiti da ljubav ne zna za granice, pa tako ni one dobne, te je potpuno standardno i uvriježeno mlade i atraktivne djevojke dovoditi u kontekst veze sa starijom, šarmantnom gospodom.

No, kad je dama nešto starija od svog izabranika, stvari već dobivaju oznaku tabua te imaju tendenciju zlokobno fatalističkih šuškanja. Srećom, sva govorkanja brzo prestaju, a veze, ako imaju prave temelje, opstaju bez obzira na financije, godine ili status. Donosimo samo neke od brojnih estradnih primjera u kojima je prokušana 'mlađe je slađe' formula stigla zapakirana u onu varijantu koju konzervativna sredina poput naše malo teže probavlja.

Tko je bolji primjer za ustrajnost unatoč poteškoćama od zagrebačke zvijezde Nine Badrić? Iako ih dijeli samo pet godina, 37-godišnja pjevačica i njezin suprug Bernard Krasnić (32) naišli su na velika zahlađenja u svom odnosu. Postupno udaljavanje i 'nepomirljive razlike' gotovo su ih dovele do kraha braka te su već bili spremni izvjesiti bijele zastave i okrenuti leđa zajedničkom suživotu i devetogodišnjoj vezi, kad se odjednom dogodila nova ljubavna epifanija. Naime, iako su se dostojanstveno odlučili na sporazuman razvod braka popraćen šabloniziranim izjavama da će zauvijek ostati prijatelji, u periodu razdvojenosti shvatili su da ipak ne mogu jedno bez drugoga te su za obznanu pomirenja odabrali Gibonnijev koncert u Zagrebu, gdje su pomirenje zapečatili strastvenim poljupcima.

Za razliku od Nine, Daniela Trbović (47) nije bila upoznata sa zavodljivošću veze s mlađim muškarcem prije kraha braka sa starijim Šimom Vlajkijem. Voditeljica britkog jezika i odrješitog stava novu sreću u ljubavi pronašla je sa 33-godišnjim kazališnim redateljem Oliverom Frljićem. Iako je 14 godina mlađi, imaju puno toga zajedničkog. Osim što oboje imaju uspješne poslovne karijere, požrtvovni su roditelji. Daniela ima 10-godišnjeg sina iz spomenutoga braka, dok je Oliver otac djevojčice predškolske dobi. Voditeljica se često šalila na sebi svojstven autoironičan načina te napomenula da je 'prava faca jer je upecala mlađeg komada'.

Sličnom linijom 'stariji, karizmatični i nepouzdani frajer pa mlađi redatelj' krenula je i glumica Jelena Miholjević. Nakon veze s redateljem Hrvojem Hribarom u kojoj je dobila sina, upustila se u vezu s devet godina mlađim kazališnim redateljem Darijem Harjačekom. U ožujku ove godine glumica je u 40. godini rodila njihovu djevojčicu. Osim ljubavne, glumica i redatelj, sasvim logično, ostvarili su i niz profesionalnih suradnji te pokazali da se ne privlače suprotnosti, već sličnosti u pristupu životu i interesima. Opet, bez obzira na godine.

Nismo sigurni je li toga bila svjesna i poduzetnica Snježana Mehun (38). Čini se da je ona svog osam godina mlađeg odabranika, fotomodela Mihaela Galekovića, izabrala na vrlo iracionalan način:

'Kada je on ušao u prostoriju, to je bila ljubav na prvi pogled. To je neponovljiv osjećaj koji se dogodi jednom u životu. Da je bio stariji deset godina, sigurno bi završilo na isti način', priznala je Snježana koja misli da se na kraju sve svodi na ljubav.

'Ili nekog voliš ili ne voliš. Uostalom, između mene i njega nije toliko velika razlika. Eventualno da je 20 ili 15 godina mlađi, to bi vjerojatno bio problem', rekla nam je Mehun. Doduše, razlika u godištu ipak je utjecala na razvoj njihove veze te su navodno često prekidali, no međuvremenu su se, čini se, uskladili jer par, nakon nekoliko godina veze, uskoro planira i vjenčanje.

Da veze mogu opstati i bez sudbonosnog 'da' i potpisanog papira koji (ne) garantira opstanak bliskosti, dokazuju voditeljica Mirna Berend i njezin 11 godina mlađi dečko, pravnik Marko Pavelić. 44-godišnja Mirna već šestu godinu živi s mlađahnim i zgođušnim Markom, uz kojeg je, kako tvrdi, doživjela najdublju i najintenzivniju vezu. Unatoč početku isprepletenom nizom tegobnih situacija, nikada nisu posumnjali u povezanost.

'Prošli smo najgore odmah na početku, kad smo trebali biti ludo zaljubljeni kao leptirići. Prvo smo sahranjivali mog tatu, pa njegovog tatu, pa moju baku, pa Markovu baku, izgubili smo dijete, pa jedna operacija, pa druga operacija… Samo nam avion nije pao na glavu', opisala je Mirna. U takvoj priči nitko nikad nije ni spomenuo razliku u godinama, iako voditeljica tvrdi da nije posesivna i ljubomorna te da je ne bi iznenadilo da njezin dečko ode s mlađom djevojkom, budući da je to, po njoj, prirodna stvar. Što god mislili o karijeri, liku ili djelu temperamentne crnke, mora joj se priznati nepokolebljiva hrabrost po pitanjima srca.

Ovaj pregled svakako ne bi bio potpun bez ljubavnih putešestvija omiljene trendseterice Vlatke Pokos (41). Nakon propalog braka s Josipom Radeljakom, u kojem su letjele ružne riječi, odjeća i tužbe, spisateljica i voditeljica okrenula se neiskvarenijim te, po logici stvari, mlađim generacijama. Još prošle godine uživala je u razmjenjivanju nježnosti sa 25-godišnjim Marinom Radićem. Čiovo su proglasili svojim otokom ljubavi te se nisu dali smesti 14-godišnjom razlikom. Na Vlatkinu žalost, pojavile su se razlike u karakterima te su dovele do kraja ljetne romanse. Nakon toga šuškalo se o njezinoj vezi s tadašnjim Misterom Hrvatske, 26-godišnjim Dinom Bubičićem, ali njihova veza isto je naprasno prekinuta. Sada Vlatka uživa u samoći i promoviranju romana 'Život u raju' te iščekivanju onog pravog, ponovno, bez obzira na mlađu ili stariju 'berbu'.

Na primjeru pjevačice Lane Jurčević saznali smo da nikad nije prerano za započinjanje veze s mlađim partnerima. Prošle godine svi su mediji brujali nakon što je otkriveno da se 25-godišnja pjevačica viđa s dečkom koji još nije ni maturirao. Lana je bila u vezi sa sinom Ive Jerića, vlasnika poznate Galerije Kaptol, koji je tek napunio osamnaest. Nakon samo par mjeseci strasti, u Laninim očima očito nije prošao na testu zrelosti, pa su prekinuli naglo kako su i započeli.

Ništa manje naglo ovaj tjedan odjeknula je i vijest o vezi Alke Vuice s mlađim muškarcem, čiji identitet nije htjela otkriti:
'Moje srce je zauzeto, jako sam znojna ovih dana.' Uz svog izabranika Alka je shvatila da je mlađe slađe te da je seks u vezi jako važan. 'On je nekoliko godinica mlađi od mene, ali to nije bitno', zaključila je Alka.

Najnoviji trač je da je i Aleks Grdić odlučila isprobati na sebi model 'mlađeg i slađeg uzorka'. Čini se da se Kristijanu Mesorašu, mladome tenisaču, koji je nedavno snimio reklamu za jedan domaći brend na kojem je u toples sendviču s Petrom Friganović i Leom Gobo, opet posrećilo. Kristijan i Aleksandra uslikani su kako se strastveno grle. Sve se dogodilo prošloga vikenda na otvaranju kluba Shambala, a iako se Kristijan družio s puno atraktivnih dama, s Aleks je bio najbliži. Osam godine razlike sigurno im neće stajati na putu, a hoće li sve prerasti u vezu, vrijeme će pokazati.