BILO JE PREGLASNO

Nina Badrić šokirana policijskim prekidom koncerta

10.07.2009 u 12:27

Bionic
Reading

Ovotjedni koncert jedne od najpoznatijih hrvatskih pjevačica u Zadru završio je ubrzo nakon samog početka. Došlo je, naime, do policijske intervencije, no isprva ni samoj Nini Badrić nije bilo jasno što se dogodilo

'Ovotjedni koncert pjevačice Nine Badrić i pratećeg benda u zadarskim barovima Maraschino i VIPcaffe završio je ranije na zahtjev i intervenciju zadarske policije. Točne informacije i razloge ranijeg završetka koncerta treba provjeriti kod organizatora koncerta - vlasnika zadarskog bara Maraschino i VIPcaffea te kod zadarske policije', priopćio nam je Ranko Vučinić, zadužen za komunikaciju s medijima menadžmenta Nine Badrić. 'Iako nismo u cijelosti upoznati s razlogom zahtjeva policije za ranijim završetkom koncerta, iznenađuje nas činjenica da je u jeku turističke sezone, u jednom turističkom gradu na hrvatskoj obali, pred oko više od dvije stotine domaćih i stranih gostiju prekinut jedan kvalitetan glazbeno-zabavni događaj', dodao je Vučinić.

Sandra Poljak-Jurinčić iz PU zadarske objasnila je da je policija nakon više dojava građana upozorila vlasnike ugostiteljskih objekata koji su organizirali spomenuti koncert da se narušava javni red i mir. 'Budući da je puštanje glazbe gradskom odlukom dozvoljeno do 24 sata, na što su se oglušili, policija je nakon učestalih poziva građana naložila organizatoru da poduzme mjere sukladno Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nakon čega su isti prekinuli koncert', stoji u priopćenju. Doznajemo tako da je protiv vlasnika podnesen optužni prijedlog budući da kao odgovorna osoba nije spriječio kršenje tog zakona, a također je i državnom inspektoratu podneseno izvješće radi poduzimanja daljnjih mjera.

S druge strane, sam voditelj Maraschina Božo Škaro nije se sasvim jasno očitovao o incidentu. 'Zasad još ne možemo pričati o razlozima prekida koncerta, ali možemo reći da je s naše strane sve bilo uredno pripremljeno za koncert. Trenutačno radimo na dogovoru kojim bismo svojim posjetiteljima nadoknadili cijenu za karte, o čemu će biti obaviješteni putem medija', izjavio je za Zadarski list.