ODLIČNA IDEJA

Nikada više jaje nećete peći na neki drugi način

11.11.2015 u 11:08

Bionic
Reading

Pečeno jaje ne može biti jednostavniji obrok idealan u bilo koje doba dana, posebno ako dodamo malo povrća i zdrav kruh. Prema prijedlogu slavnih chefova, najbolje pečeno jaje priprema se na maslinovu ulju

Najpoznatiji svjetski chefovi Eric Ripert i Jose Andres nakratko su udružili snage i složili se kako nema boljeg načina pečenja jajeta od onog na maslinovu ulju.

Eric Ripert na Instagramu je objavio kratki video svog kolege Jose Andreasa u kojem prikazuje kako priprema Olive Oil Fried Egg. A kada to pohvali i nadaleko poznati mag kulinarstva Anthony Bourdain, jasno je da ovaj recept treba isprobati. Tri velika kuhara inače su nedavno zajedno sudjelovala na kulinarskom festivalu u Portoriku i svima pokazali svoje trikove.

Kako piše Huffington Post, ovaj je trik Andres podijelio sa svima putem New York Timesa već prije četiri godine rekavši kako je do tada cijeli život smišljao idealan način pripreme ukusno pečenih jaja.

Dear Friend @chefjoseandres sharing the Art of fried egg...Very impressive

A video posted by Eric Ripert (@ericripert) on


Recept ne može biti jednostavniji. Jaje se peče na četiri velike žlice maslinova ulja. Nakon što se ulje dobro zagrije, jaje se razbije direktno u tavu, a onda nagne na jednu stranu. Zatim samo trebate jaje zalijevati uljem i okrenuti dok ne dobijete ukusnu rolicu.