OBRAZOVANJE STARIJIH

'Nikad nije kasno' za nova iskustva, HT nastavlja s edukacijama

09.02.2017 u 10:42

Bionic
Reading

Za učenje zaista nikad nije kasno. Toga su svjesni i u Hrvatskom Telekomu (HT) koji je, u suradnji s Udrugom za edukaciju građana, u siječnju pokrenuo besplatne edukacije starijih građana o korištenju interneta. Završen je prvi krug edukacija u Splitu, a ovog petka održat će se i prvi krug edukacija u Zagrebu.

Veliki interes za radionicama znak je kako baby boom generacija ima želju biti u korak s novim tehnologijama i znanjima, ali često nailaze na prepreke koje im to onemogućuju. To potvrđuju i rezultati provedenih istraživanja.

Čak 30 posto svih novih korisnika broadbanda stariji su od 60 godina. Od toga, njih čak 50 posto nema adekvatan uređaj za korištenje interneta i ima strah od korištenja. Ove edukacije značajan su korak u mijenjaju navedenih trendova, kao i ponuda HT-a koja omogućuje starijim građanima da više koriste internet, budu u toku zbivanja i komuniciraju s najmilijima putem niza različitih platformi.

Tako se u ponudi kao poseban hit izdvojio paket Neograničeni pozivi i Internet, koji uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama unutar Hrvatske, neograničen internet promet te posebno prilagođeni tablet s instaliranim aplikacijama za čitanje novina i komunikaciju s najbližima.

Paket Neograničeni pozivi uz TV uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, više od 80 TV kanala te fiksni telefonski uređaj za jednu kunu, dok paket Halo Zovem sve sadrži 100 minuta prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, mogućnost pristupa internetu i mjesečni popust do 31 kn na cijenu HT električne energije.

Da HT-a zaista vjeruje kako nikad nije kasno za stjecanje novih znanja, iskustava ili pomicanje vlastitih granica, to potvrđuje i sponzorstvom popularnog glazbeno-zabavnog showa RTL televizije Nikad nije kasno. Show, baš kao i navedene edukacije, potiču sve osobe mladog duha da izađu iz svoje komfort zone, naprave nešto što nikad nisu i tako ostvare svoje snove – bez obzira na godine.

Više informacija o edukacijama pronađite u najbližem T-Centru u Zagrebu ili Splitu, a nikako ne propustite sljedeću epizodu showa Nikad nije kasno već ovu nedjelju.