bogata glazbena jesen

Nikad bogatija ponuda koncerata i partyja ove jeseni: Evo što nikako ne smijete propustiti

26.10.2023 u 09:44

Bionic
Reading

Bez obzira znate li svaki stih dubrovačkog Silentea, već imate karte za Kinga Krulea, Vojka V ili Kekina, veselite se koncertu Vesne Pisarović ili možda volite nešto žešće s finom dozom gitara, pa ste na kalendaru označili nastup Halestorma i Black Veil Bridesa, činjenica je da je jesen krcata događanjima i glazbenim poslasticama koje se ne propuštaju

Kako bismo ovjekovječili sve te sjajne trenutke uz dobru glazbu i još bolje društvo, potreban nam je pouzdan uređaj koji će bez problema snimiti odlične fotografije i pri lošem osvjetljenju.

Prvi takav događaj koji smo posjetili je Artupunktura, koja je ove jeseni doživjela svoje treće izdanje nastavljajući misiju dovođenja umjetnosti u javne prostore i različite dijelove prirodnih, urbanih i kulturnih ekosustava u Zagrebu te nudeći brojne zanimljive sadržaje idealne i za fotografiranje ili snimanje videa, u što se uvjerila i naša ekipa.

Snimanje noćnih fotografija ili onih u uvjetima slabije osvijetljenosti doista nikad nije bilo lakše, pa ako se bojite da nećete dobro uloviti svaki trenutak iz večernjeg izlaska, HONOR 90 će vas razuvjeriti u trenu. Riječ je o mobitelu fantastično opremljenom upravo za ovakve situacije, a to dokazuju fotografije i videa koje je ovaj pametni telefon snimio i pohranio tijekom jednog noćnog izlaska. Osim toga, HONOR 90 podržava višestruko spajanje slika, ima algoritam za smanjenje šuma, a glavna kamera zadužena je za detaljne i svijetle snimke čak i u okolišu slabijeg osvjetljenja, poput večernjih partyja i koncerata.

Prednja kamera pak može snimiti zadivljujuće selfije, pune detalja, čime HONOR 90 postaje nezamjenjiv uređaj za ljubitelje glazbenih događanja, jer ćete lako ovjekovječiti najbolje trenutke, a ne morate se brinuti ni o tome hoće li baterija 'iscuriti' dok snimate jer pruža čak do 19,5 sati neprekidnog lokalnog videostreaminga, a kad je pri kraju, lako se napuni brzim punjačem do 45 posto u samo 15 minuta.

Osim toga, ovaj nevjerojatni uređaj koristi umjetnu inteligenciju (AI) za uklanjanje šuma u videozapisima, ali i AI vlog asistenta koji omogućuje generiranje videozapisa spremnih za društvene mreže za samo 15 sekundi, uz nekoliko dodira po ekranu. Kraće rečeno, vaš video s koncerta, uz super osvjetljenje, savršen zvuk i montažu, zaživjet će na društvenim mrežama i prije nego pjesma završi. A sve što trebate je - mobitel u ruku i pravac na neki od sjajnih koncerata koji su pred nama...

Bogata glazbena jesen

Prava poslastica o kojoj se već mjesecima govori među zaljubljenicima u glazbu svakako je King Krule, a on 1. studenog nastupa u Tvornici kulture u Zagrebu. Talentirani londonski vokalist, kantautor i producent svoju unikatnu i prepoznatljivu fuziju hip/trip hopa, punka, jazza i darkwavea predstavit će u sklopu velike turneje na kojoj promovira novi album 'Space Heavy'.

Tvornica kulture, koja ove jeseni ima iznimno bogatu koncertnu ponudu, 4. studenog će ugostiti ex-yu senzaciju Električni orgazam, a istoga dana u Boćarskom domu u Zagrebu čeka nas još jedan izvrstan koncert. Glazbenu poslasticu 4. studenoga priredit će poznati britanski bend Morcheeba. Ovu posebnu koncertnu večer otvorit će svojim nastupom Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautorica.

Ljubitelji goth rock zvuka nestrpljivo odbrojavaju dane do koncerta Sisters of Mercy, kultnog benda koji je oduvijek uživao poseban status među domaćim obožavateljima. Bend iz Leedsa koji predvodi karizmatični Andrew Eldritch, nastupit će 5. studenoga u Boćarskom domu, nakon što je zbog rasprodanih karata u rekordnom roku događaj prebačen u prostor većeg kapaciteta.

Ni domaći pop neće biti nezastupljen pa će tako 10. studenoga naša poznata glazbenica Vesna Pisarović održati nastup u zagrebačkom KC-u Dražen Petrović. Koncert ima i humanitarnu notu i to u sklopu projekta 'Pokaži srce', koji skrbi o zdravlju mladih sportaša. Njezine hitove 'Jutro donosi kraj', 'Sasvim sigurna', 'Da znaš'... danas rado pjevuše neke nove generacije, pa niti ne sumnjamo da će se i za ovaj koncert tražiti ulaznica više.

Istoga dana i Mile Kekin predstavit će u zagrebačkom Vintage Industrial Baru novi materijal s drugog samostalnog albuma 'Nježno đonom', ali i dobro poznate hitove.

Splitski reper Vojko V nastupit će u Domu sportova u Zagrebu 11. studenoga, a samo dan poslije stiže još jedno veliko ime s juga u Zagreb. U Lisinskom će, naime, nastupiti legendarna Vojkova sugrađanka Zorica Kondža, poznata po svom nevjerojatnom vokalu koji spaja mediteranski temperament sa soulom, bluesom i rock and rollom.

Slijedi još jedna poslastica za ljubitelje beskompromisnog rocka - 22. studenoga rezerviran je za Halestorm i Black Veil Brides u Tvornici kulture. Halestorm, hard rock / heavy metal / postpunk četvorku, ovjenčanu Grammyjem predvodi je Lzzy Hale, jedna od najvećih rock glazbenica novije generacije.

U Pogonu kulture u Rijeci fanovi boy banda Joker Out, koji je oduševio sve na Eurosongu, doći će na svoje jer će simpatične Slovence moći vidjeti 24. studenoga. A 4. studenog u Rijeci u Pogonu kulture koncert će održati još jedni ultrapopularni Slovenci - legendarni Laibach - koje ne treba posebno predstavljati.

Dva dana krajem studenoga obožavatelji Doris Dragović već su zabilježili u svojim kalendarima - 25. i 26. studenoga u Areni Zagreb domaća glazbena diva priredit će svoje nezaboravne koncerte.

U Zagreb, na veselje brojnih fanova, je stigla jedna od najtraženijih ženskih DJ zvijezda, Talijanka Deborah De Luca, najbolja promotorica juga Italije. 27. listopada nastupila je na Zagrebačkom velesajamu, u Paviljon 10a, u sklopu, 'Dia de Los Muertos', u organizaciji hrvatskog brenda BSH.

Megapopularni dubrovački Silente održao je 2 koncerta - 28. i 29. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Silenteov obljetnički koncert rasprodao je puni kapacitet Tvornice više od dva mjeseca prije zakazanog nastupa, što je rezultiralo dodavanjem druge večeri.

Ništa manje bogata nije ni ponuda dobrih partyja, pa su tako Omnya i Luca Cristante 28. listopada priredili audio-vizualni spektakl u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a 31. listopada na rasporedu je Groove with Solardo u zagrebačkoj Hali Park.

RNB Confusion organizira upravo na Halloween u zagrebačkom Petom kupeu nezaboravni party 'Kids see ghosts sometimes' 31. listopada. Kako najavljuju organizatori, duhovnu hip-hop/r&b obnovu u Noći vještica predvodit će DJ-i Rea & Indy. Halloween možete obilježiti i u zagrebačkom Boogaloou, u kojem će se 31. listopada održati Future Scope, a u goste dolazi španjolski duo The YellowHeads.

Naša hvaljena glazbenica, Zadranka Natali Dizdar, nastupit će u zagrebačkom klubu Kazališta Komedija, Kontesa, 4. studenoga te će predstaviti svoj novi EP, ali i izvesti dobro znane hitove.

Legendarni PipsChips&Videoclips održat će čak pet koncerata u zagrebačkom Saxu, od utorka 7. studenoga do subote 11. studenog, a nastupi su dio sezone u kojoj klub obilježava 25 godina rada. Koncerti u Saxu prvi su klupski nastupi benda u Zagrebu nakon pune četiri godine.

U zagrebačkoj Laubi 14. studenoga Massimovi prijatelji i kolege, na ideju njegove supruge Eni Kondić, održat će koncert 'Za Massima - Mali krug velikih ljudi'. Nina Badrić, Neno Belan, Matija Cvek, Sergej Ćetković, Ivan Dečak, Dino Jelusić, Meritas i Vanna otpjevat će hitove koje je Massimo pjevao na svom najvećem, ali nažalost i posljednjem koncertu u zagrebačkoj Areni prošle godine.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s HONOROM.