PRATI TRENDOVE

Ni Anita Dujić ne može odoljeti upečatljivim cipelama koje su zaludile modni svijet

04.03.2020 u 12:34

Bionic
Reading

Druga, finalna večer proljetnog izdanja događanja Zagreb Fashion Destination oduševila je brojne domaće zaljubljenike u modu te su do posljednjeg mjesta ispunili Meštrovićev paviljon

Novih sedam talentiranih dizajnera prikazalo je svoje viđenje modnih trendova za nadolazeće tople dane, a svojim kreacijama izmamili su pljesak i ovacije prisutnih.

Večer je otvorio Jet Lag, koji slovi kao jedan od pionira hrvatske street style scene. Zatim su se pistom prošetali modeli Martine Herak u hrabrim asimetričnim krojevima u zagasitim tonovima. Identity by Igor Djuga predstavio je kolekciju u ponešto suptilnijim bojama i chic krojevima. Materijali iznimne kvalitete i vrhunski dizajn najvažnije su karakteristike nove kolekcije brenda Stolnik.

Potom su pistom prošetali jednostavni i elegantni minimalistički modeli Sani Designa. Notu glamura na zagrebačku modnu pistu donijela je Gorana Milaković, vlasnica brenda Bubabu Design. Pletivo u laganijoj, proljetnoj verziji, svježeg, pročišćenog kolorita na pistu Meštrovićevog paviljona donijela je Jelena Petković, čiji je mladi brend Mjera već prepoznat od struke i klijenata.

  • +6
Poznate Hrvatice na drugom danu Zagreb Fashion Destinationa Izvor: Promo fotografije / Autor: Goran Perešin i Mario Poje

Oduševljenje prikazanim kolekcijama nisu krile brojne poznate Hrvatice, uključujući bivšu manekenku i dekoratersku seta Anitu Dujić, koja je svoje izdanje za praćenje revija iz prvih redova začinila efektnim modelom sandala.

Zahvaljujući specifičnoj peti u formi čaše za martini, odabrani model viđen na bivšoj domaćoj manekenki neodoljivo podsjeća na modele sandala s potpisom Amine Muaddi - dizajnerice jordansko-rumunjskih korijena čije su sandale prošle godine proglašene drugim najtraženijim modnim komadom na svijetu.

Uz kombinaciju crnih odjevnih komada s dodatkom klasičnog kaputa u boji devine dlake, Dujić je kombinirala crni model sandala lakirana finiša i s tankim remenčićima, a gotovo identičan model inspiriran sandalama s potpisom Amine Muaddi može se pronaći na stranicama popularne modne trgovine Asos po cijeni od 270 kuna.