TRENDI PIĆE

Neobični kokteli su apsolutni hit

12.06.2012 u 15:38

Bionic
Reading

Barovi u New Yorku obećavaju svojim gostima povratak u djetinjstvo - ali s gradacijom! Koktel liste nude alkoholom pojačane voćne sladolede na štapiću služene u čašama s proseccom, milkshakeove s javorovim sirupom koji je sazrijevao u bačvama od burbona te šećernom vunom s okusom popularnih koktela

Restorani i barovi pripremaju se za ljeto, ali nudeći novosti u ljetnim verzijama alkoholnih pića. Od milkshakeova s tučenim ledom, korneta punjenih šećernom vunom s likerom do alkoholnih sladoleda na štapiću, barmeni kreiraju nove smrznute

koktele za odrasle.

U novootvorenom hotelu Conrad u New Yorku ove su sezone predstavljeni smrznuti voćni pirei s alkoholom u obliku sladoleda na štapiću servirani u čaši prosseca.

Čim su se sladoledi za odrasle s 20 posto alkohola pojavili na koktel listi, postali su hit: nude se s okusom lubenice i 10 cane rumom, okusom breskve i burbonom Hudson Baby, okusom jagode, limuna i grey goosea. Barmeni su se u počeku borili s pokušajima da izbalansiraju razinu alkohola koji im je onemogućavao smrzavanje. Naime, dodate li malo alkohola, neće imati okus, a previše alkohola neće dopustiti smrzavanje.

Iznimno su postali popularni i milkshakeovi pa tako restoran Dumont Burger u Williamsburgu služi shake od javorovog sirupa koji je dozrijevao u bačvama od burbona. U restoranu kažu da, iako izgledaju nevino, ti milkshakeovi znaju oboriti s nogu, no ističu da dio privlačnosti leži u tome što milkshake asocira na dane djetinjstva. Alkoholni deserti dolaze u okusima poput Nutty Irishmana, shakea od vanilije u kombinaciji baileyja, frangelica, dulce de leche i kave.

I drugi su barovi u New Yorku počeli eksperimentirati sa smrznutim alkoholnim slasticama. Dočaravajući pravi osjećaj americane iz djetinjstva, bar na krovu hotela  Gansevoort Park služi alkoholom pojačane šećerne vune. Omiljeni okusi među gostima bara su mojito, margarita i cosmopolitan, piše Mail Online.

197860 ,198076,196855,195902