NA UDARU KRITIKA

Neobične torbice izazvale skandal u svijetu mode

12.10.2016 u 21:22

Moschino torbice u obliku tableta

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Modna marka Moschino odavno je poznata po inovativnom šarenom i ponekad ekscentričnom dizajnu. Nedavno su izbacili novu capsule kolekciju koja je izazvala negativne kritike diljem svijeta jer skreće pažnju na lijekove

Sporna kolekcija koja je predstavljena na Tjednu mode u New Yorku uključuje odjeću i modne dodatke, torbice koje su prekrivene tabletama protiv bolova ili pak izgledaju kao kapsule ili bočice lijekova.

Dizajner Jeremy Scott poznat je po skandaloznim kolekcijama, od one gdje je prezentirao futrolu za mobilne telefone u obliku kutija za cigarete, do kreiranja tenisica sa zatvorskim okovima.

Savjetnik za lijekove države Minnesota Randy Anderson smatra da je dizajner ovoga puta prešao svaku granicu te je pokrenuo i peticiju za povlačenje 'kolekciju kapsula' s tržišta te njihovo reklamiranje. Ovisnost o lijekovima nerijetko započinje upravo prepisanim lijekovima, a u Americi je dosegnula zabrinjavajuće brojke, piše Independent. Zbog toga je preko tisuću zabrinutih kupaca potpisalo peticiju.

'Cijenimo sve komentare naših zabrinutih kupaca te smo odlučili ukloniti kolekciju s naših stranica i iz tri trgovine u kojima se prodavala', stoji u službenom priopćenju poznatog modnog lanca. Međutim, Jeremy Scott čvrsto se drži svojih uvjerenja.

'Ovo je kolekcija kojom želim poručiti da je jedina droga kojoj ću se ikada izložiti isključivo moda. Samo me ona može pokrenuti', izričit je dizajner.