HIT NA MODNIM PISTAMA

Nećete vjerovati ali ova košulja zavladat će proljetnom sezonom

24.12.2018 u 19:42

Bionic
Reading

Iako koža kao modna tkanina nije tipičan prizor u kolekcijama namijenjenim sezoni proljeće-ljeto, košulje od ovog klasičnog materijala, uz lanene haljine i omražene biciklističke hlače, smatraju se ključnim komadom u godini pred nama

Moda inspirirana Divljim zapadom, poput čizmi kaubojki i nošenja trapera od glave do pete, svoju dominaciju nastavlja i u novoj godini.

Renomirani dizajnerski brendovi poput Isabel Marant, mađarske Nanushke, Victorie Beckham ili skandinavskog Gannija na modnu scenu odlučili su vratiti kožne košulje, a njihov primjer polako i sigurno prate pristupačni lanci trgovina ulične mode.

Na najutjecajnijoj društvenoj mreži Instagramu primijećen je porast zanimanja modne javnosti za kožnom Nanushka košuljom koja imitira izgled krokodilske, a navedeni model stvoren je od materijala veganske kože.

'Osim što je iznimno mekana, veganska koža je ekološki održiva jer potpuno negira toksični proces umjetnog bojenja kože', objašnjava Sandra Sandor, osnivačica i kreativna direktorica popularnog mađarskog brenda Nanushka.

  • +6
Kožne košulje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo