LANA BANELY:

'Ne žalim novca za krpice kad mi se nešto svidi'

14.11.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Lijepa voditeljica Lana Banely svojim se modnim stilom ubraja među žene koje se drže one provjerene - manje je više. To se jasno vidi na osnovi njezinog pročišćenog, jednostavnog i ležernog stila

Što vam predstavlja moda?
Modu ne doživljavam previše ozbiljno iako volim vidjeti na drugim ženama koliko ih to zabavlja i način na koji kombiniraju razne odjevne predmete. Osobno sam vjerna prilično jednostavnim i ležernim kombinacijama.

Koji vam se jesenski trendovi sviđaju i što planirate kupiti ove sezone?
Nemam posebne planove kad je u pitanju kupovina, obično kupim ono na što naletim i što mi se u tom momentu svidi. U jesen i zimi najviše sam vjerna dolčevitama, dugim vunenim vestama, trapericama i visokim čizmama. To su kombinacije u kojima se najbolje osjećam.

Što uvijek imate u torbici?
Vjerna sam YSL-ovim sjajilima za usta kojih imam nekoliko komada u svim nijansama te u svakoj torbi. Tu su i, naravno, neizostavni telefoni, privatan i službeni, žvakaće i parfem.

Tri kozmetička preparata bez kojih ne biste mogli zamisliti život?
YSL rouge volupte za usta, YSL shocking maskara za oči i crni tuš.

U kakvoj se odjeći najudobnije osjećate?
Moje je pravilo - što jednostavnije, to bolje. Manje je više. Moj je dnevni ritam užurban, uvijek imam pretrpan raspored te se puno krećem, stoga mi je bitno da nosim udobnu obuću, bez potpetica, tajice ili traperice i najobičniju pamučnu majicu. Takve kombinacije u većini slučajeva ostave puno bolji dojam nego kad se vidi da se netko pretjerano trudi pa na sebe pobaca sve što stigne.

Što nikada ne biste odjenuli?
Nikada nisam bila ljubitelj mrežastih čarapa, ali nikad ne reci nikad.

Koja je vaša spasonosna modna kombinacija?
Izvučem jednu od svojih crnih haljinica koje kombiniram s velikim naušnicama, i to uvijek prolazi.

Pratite li rad hrvatskih dizajnera? Tko najviše odgovara vašem senzibilitetu i što vam se kod njega sviđa?
Aleksandra Dojčinović i Monika Sablić žene su sa stilom i ukusom, a njihovi modeli ženstveni i profinjeni, i mislim da bi se svaka djevojka osjećala kao prava dama u njihovim kreacijama.

Tko je po vama najbolje odjevena žena te zašto?

Definitivno Severina. Što god odjene, na njoj izgleda božanstveno.

Lana obožava efektne naušnice
Koja je vaša najveća modna ekstravagancija?
Obožavam naušnice, one su moj fetiš, naručujem ih inozemstva i nije mi žao izdvojiti poveću svotu novca za njih. Efektne naušnice podignu svaku odjevnu kombinaciju. U ovom slučaju za mene vrijedi - što veće i šarenije, to bolje.

Što vam je najvažnije pri kupnji odjeće?
Da je udobna i da u mom ormaru neće trajati jednu, već, ako treba, pet sezona.

Koji je najskuplji odjevni predmet što ste ga kupili?
Ako mi se nešto uistinu svidi, ne žalim novca. Kupujem i u najskupljim i u najjeftinijim dućanima. Ne robujem markama, već mi je bitno da mi se svidi i da taj odjevni predmet mogu kombinirati i nositi u različitim varijantama.

Koliko se vaš svakodnevni stil odijevanja razlikuje od televizijskog?
Ovisi o vrsti posla. Ako se javljam s neke sportske utakmice, obučena sam ležerno i to ne odskače od mog svakodnevnog stila. Iznimka je puno teži make up za ekran. Privatno nikada neću biti tako našminkana. Ako pak radim studijske emisije uoči svjetskih ili europskih prvenstava, koje su i sportskog i zabavnog karaktera, onda si dam malo više oduška pa nosim i haljine, štikle... a slično se odijevam i za večernje izlaske. Kada vodim Dnevnik, onda je to stroga elegancija, jednostavne linije te što manje boja.