IDEJE ZA STAJLINGE

Ne volite široke traperice? Evo koja će tri modela vladati ove sezone gradskim ulicama

14.03.2022 u 11:14

Bionic
Reading

Modni znalci su složni u mišljenju da su skinny modeli traperica barem zasad prošlost jer će ih ove godine konačno zamijeniti ležerniji modeli, a sudeći prema viđenom na profilima slavnih trendseterica na Instagramu, pravilo je da se nose modeli nadahnuti stilom 90-ih. Dakle - što šire i vrećastije, to bolje, no što ako se ne osjećate dobro u takvim trapericama?

Ono što se već nekoliko godina najavljuje - kraj dominacije pripijenih traperica - čini se da se i ostvaruje.

Baggy traperice i krojevi širih nogavica vratili su se u velikom stilu, pa ako ste se pitali kakve traperice kupiti ovoga proljeća, nećete pogriješiti ako se odlučite za ležernije varijante nadahnute stilom 90-ih.

No treba reći i to da široke traperice nisu za svakoga: neki ne vole voluminozne siluete i one nisu najbolje rješenje za osobe sitnije građe.

STREET STYLE

Najpoželjnija nijansa: Zagrebačke trendseterice ne izlaze iz bež boje koja svakom stajlingu daje luksuznu notu

Pogledaj galeriju

Pa ako ne volite takve traperice ili ipak poželite malo raznolikosti s vremena na vrijeme, ne brinite, imamo rješenje i za taj problem. Dakle ne morate se odreći uskih traperica jer na svu sreću postoje tri uža modela koje ćete moći nositi bez obzira na aktualne trendove.

Super je stvar to da ovi modeli skinny traperica ne izgledaju nimalo zastarjelo, već laskavo, trendi i vrlo chic.

  • +10
Trendi traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

1. Trapezice s kraćim nogavicama

Trapezice su se odavno nametnule kao jedan od najpopularnijih modela ovoga proljeća, no savršeno izgledaju i ako su kraćih nogavica. Karakterizira ih silueta koja grli tijelo i sužava se do suptilnog trapeza na gležnjevima. Doista izgleda sjajno i kad se radi o kraćim modelima, samo pripazite da su traperice visokog struka kako bi noge izgledale vitkije i dulje.

2. Slim fit traperice

Tzv. slim fit moderna su varijante skinny traperica. Karakterizira ih uzak kroj, ali su nešto ležernije oko noge i nisu baš tako uske. Sjajno izgledaju ako ih kombinirate s predimenzioniranim topovima te uz combat čizme i tenisice. Ovoga proljeća naglasak će biti na varijantama od tzv. vintage denima, poput izbijeljenog trapera ili sivkastih tonova, kakve npr. nosi instagramska zvijezda Sonia Lyson.

UVIJEK SA STILOM

Poslovna elegancija na nov način: Jessica Alba nosi komad idealan za nadolazeće proljeće

Pogledaj galeriju

3. Kraće traperice ravnih nogavica

Traperice ravnih nogavica već su neko vrijeme najveći trend, a ovoga proljeća naglasak je na kraćim modelima. Ležerne, a opet elegantne, sada se nose u modernoj verziji koja otkriva gležnjeve i laska figuri. Savršene su za brojne prigode i mogu se lako kombinirati s bilo kojim omiljenim komadom iz ormara, od gležnjača i tenisica do ženstvenih bluza, jakni od tvida i popularnih shacketa. Ovakvi komadi već su viđeni i na pariškim ulicama te izgledaju nevjerojatno chic i ženstveno.