2. zagreb mentalfest

Ne propustite dvodnevni festival kulture i mentalnog zdravlja u Zagrebu

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 20.05.2019 13:34
  • Objavljeno 20.05.2019 u 13:34
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Drugo izdanje Zagreb MentalFesta održat će se 24. svibnja na Strossmayerovom trgu, a 25. svibnja u Školi narodnog zdravlja 'Andrija Štampar' u Zagrebu. Dvodnevni festival kulture i mentalnog zdravlja okupit će razne stručnjake i umjetnike iz područja psihijatrije, psihologije, likovnosti, kiparstva, glume, književnosti i glazbe

Nije uvijek lako razumjeti prijatelje, voljene osobe, kolege na poslu ili nepoznate osobe koje se suočavaju s teškoćama mentalnog zdravlja. Rečenice poput 'Ponekad se osjećam kao stvar, broj o kojem oni raspravljaju nakon vizite. Postalo mi je nenormalno živjeti normalno' trgnu nas na trenutak, ali što ćemo onda s njima?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja vezana uz mentalno zdravlje potražite na 2. Zagreb MentalFestu koji će se održati 24. svibnja na Strossmayerovom trgu i 25. svibnja u Školi narodnog zdravlja 'Andrija Šampar'. Slogan ovogodišnjeg Zagreb MentalFesta #usudise nastao je iz potrebe da se dijalogom u javnom prostoru osvijesti destigmatizacija osoba koje se suočavaju s psihosocijalnim teškoćama.

Slogan #usudise je zapravo i poziv svim građanima da prvoga dana festivala od 17 sati na zelenim klupama Strossmayerovog trga mogu razgovarati o svojim teškoćama s uglednim psihijatrima i psiholozima.

  • +3

2. Zagreb MentalFest

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nakon ugodnog razgovora očekuju vas i brojne druge zanimljivosti – izložbe likovnih umjetnika te čitanja poezije i proze pisaca. U bloku 'Tko je ovdje lud?' održat će se svojevrsni poetsko-prozni dvoboj autora koji u svojim djelima provlače problematiku mentalnog zdravlja: Sanja Baković, Drago Glamuzina, Kristian Novak, Natalija Mihelin, Livija Reškovac i Milko Valent te članova Ludruge koji pišu poeziju iz osobnog iskustva.

Program prvog dana ZagrebMental Festa nastavlja se u odličnoj amosferi sa stand- up komičarima iz Sudija smijeha, a završava koncertima na Strossmayerovom trgu, gdje će nastupiti Muzika za dobar đir, Tesa Litvan, Ivan Čuić, Matija Dedić, Maja Posavec, Ivana Starčević, Vanda Winter, Ivan Đuričić, Ivana Kindl, Mate Matišić, Vid Hribar i Nina Bajsić, Sara Renar, Jeboton i gosti iznenađenja.

Cjelokupni program vodi mlada glumačka zvijezda ZKM-a Adrian Pezdirc i suosnivač inicijative BoliMe. Kampanju #usudise podržali su: Jelena Miholjević / Vili Matula / Adrian Pezdirc / Doris Šarić Kukuljica /Ivana Kindl/ Dado Ćosić / Frano Mašković/ Lucija Šerbedžija / Barbara Nola / Ana Maras Harmander / Judita Franković/ Amanda Prenkaj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!