za bezbrižno ljeto

Must-have ovog ljeta je glatka koža! Isprobajte proizvode koji će pripremiti vašu kožu za ljetne haljinice

18.05.2021 u 08:12

Bionic
Reading

Ako se borite s crvenilom, suhoćom i ljuskanjem kože, ovaj duo pomoći će vam držati kožu pod kontrolom

Topli ljetni mjeseci najiščekivanije su doba godine stvoreno za neopterećeno uživanje u životu. Pojavom sunca, kombinacije poput lepršavih ljetnih haljinica, kupaćih kostima i kratkih hlačica postaju omiljeni odjevni komadi za opuštene ljetne dane i zabavne noći, a apsolutni must-have takvog stylinga je lijepa i glatka koža. Ipak, pomisao na ljeto ne donosi svima jednako uzbuđenje. Ako se borite s iznimno suhom i osjetljivom kožom, crvenilom i neugodnim svrbežom zbog kojega su vam određena područja kože često izgrebana i zadebljana i vaša koža sklona je ekcemima i atopijskom dermatitisu ljeto vjerojatno dočekujete smišljajući načine kako sakriti kožu od pogleda. U ovom problemu niste sami – ekcemi su prisutni i kod djece i kod odraslih, a zahtijevaju posebnu njegu i tretman.

Što trebate znati o ekcemima?

Ekcemima zovemo pojave na koži obilježene crvenilom i svrbežom, pri čemu simptomi mogu varirati od onih lakših (suha i osjetljiva koža), preko blagih (koža koja je na dijelovima gruba i ljušti se) do jačih (crvena, upaljena koža s izraženim svrbežom koja rezultira krastama i ranicama). Ne postoji čarobni lijek koji pomaže u liječenju ekcema, ali ono što vam može pomoći je izbjegavanje čimbenika koji su prepoznati kao mogući razlozi pogoršanja ove kožne bolesti. Oni uključuju isušivanje kože (znojenje, plivanje, pretjerano kupanje), pretjeranu izloženost tijela toplini, nošenje sintetičkih tkanina i vune, izlaganje nadražujućim sredstvima kao što su deterdženti, omekšivači ili sapuni, emocionalni stres, ali i boravak u zadimljenim prostorijama.

Pravilna njega kože ključ je svega

Osim gore spomenutih savjeta, od iznimne važnosti je pravilna njega kože koje uključuje kvalitetne hipoalergenske proizvode koji će ojačati i zaštititi kožu. Ako još niste pronašli rutinu koju vam odgovara, ne očajavajte. Donosimo vam dva jednostavna koraka s kojima ćete pripremiti kožu za ljeto  kako bi mogli odmah uskočiti u ljetne haljinice koje ste skrivali u ormaru.

Prvi korak pravilne njege kože sklone ekcemima je smanjiti potencijalno pretjerano isušivanje i iritaciju kože pri održavanju svakodnevne higijene u smislu izbjegavanja pretople vode i predugog kupanja te izbjegavanja klasičnih sapuna. Za uklanjanje nečistoća bez sapuna i isušivanja potrebne su vam nježne umirujuće formulacije za čišćenje kože poput onih koje sadrži Cetaphil PRO RESTORADERM Body Wash. Ovaj skincare wash  dio je vodećeg američkog brenda Cetaphil i posebne Cetaphil PRO linije Restoraderm koja je namijenjena suhoj i osjetljivoj koži sklonoj atopiji. Njegova moć leži u sastojcima poput alantoina, shea maslaca i suncokretova ulja koji umiruju kožu, umanjuju suhoću i svrbež te ostavljaju vašu kožu mekanom i zadovoljnom.

Hidratacija, hidratacija i samo hidratacija

Nakon nježnog čišćenja, iznimno je važna dubinska i dugotrajna hidratacija kože koja pridonosi obnovi i očuvanju prirodne zaštitne barijere kože. Kako bi vaš tretman bio potpun, zaokružite njegu kože s Cetaphil PRO RESTORADERM hidratantnim losionom. Lagano ga nanesite na osjetljivu kožu kako biste smanjili osjećaj peckanja i iritacije i pustite prirodnim hidratizirajućim sastojcima filagrinu, vitaminu B3 i ceramidima da odrade svoj posao. Već idući dan vaša koža bit će osjetno glađa i mekša! Dobro je znati - ako nanesete losion odmah nakon kupanja na još vlažnu kožu, on će se još bolje upijati.

Ne zaboravite: važno je slušati sebe i svoju kožu te joj na vrijeme pružiti odgovarajuću njegu. Ako počnete s pravilnom njegom već danas, dočekat ćete ljeto s glatkom i mekanom kožom koju ćete poželjeti ponosno pokazati.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Medical Intertradeom u skladu s najvišim profesionalnim standardima.