SRUŠEN MIT

Ne biste vjerovali tko više vara u braku!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 18.05.2012 12:16
  • Objavljeno 18.05.2012 u 12:16
seks krevet par

seks krevet par

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Kada se žena odluči na prevaru, ona se zapravo odlučuje na potragu za ljubavlju. Muškarci pak traže seksualno uzbuđenje

Kada je riječ o varanju, žene su puno aktivnije od muškaraca i imaju veći broj partnera sa strane od pripadnika snažnijeg

spola, pokazuje najnovije istraživanje u kojemu je sudjelovalo 4000 muških i ženskih ispitanika. Otkriveno je da su žene promiskuitetnije te da prosječno imaju 2,3 ljubavnika, dok muškarci imaju 1,8 ljubavnica.

Kada se žena odluči na prevaru, pokazuje istraživanje, ona se zapravo odlučuje na potragu za ljubavlju. Točnije, žena u drugim partnerima traži emotivno ispunjenje, jačanje vlastitog samopouzdanja i romantiku. Kod muškaraca je pak situacija potpuno drugačija. Oni isključivo traže seksualno uzbuđenje kojim nastoje ukloniti dosadu i monotoniju u braku.

'Rezultati našeg istraživanja dobro drmaju temelje kolektivnog uvjerenja da su muškarci ti koji češće varaju. Kada žena odluči da će imati aferu, sva kontrola je u njezinim rukama. Ona ima više prilika da pronađe muškarca kojeg želi te je ona ta koja odlučuje hoće li i kada ta veza biti konzumirana', ističe Emily Pope s internetske stranice za pronalazak partnera Undercover Lovers.

Istraživanje je otkrilo i da brak postane dosadan prije ženama nego muškarcima te se upravo zbog toga one prije i odlučuju za preljub. Naime, žena počinje varati prosječno nakon pete godine braka, a muškarci nakon šeste. Oba spola tijekom istraživanja ustvrdila su da je monogamija neprirodna ljudskom rodu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi