RECEPTI ČITATELJA

Narančine hola kocke koje se tope u ustima

21.06.2013 u 12:46

Bionic
Reading

Kada su u pitanju deserti, čokolada je mnogima prvi izbor, no ukoliko se doda i malo naranče, dobit ćete savršenu čokoladno-voćnu poslasticu

Potrebni sastojci:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
1 dl ulja
1/2 dl mlijeka
1/2 dl narančinog soka
3 žlice kakaa
6 bjelanjaka – snijeg
Krema:
1/2 l šlaga (ne tučenog)
25 dkg čokolade za kuhanje
1 naranča


Priprema:

Žumanjke miksati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, ulje, mlijeko, narančin sok, malo naribane korice naranče i kakao te lagano umiješati čvrst snijeg od bjelanjka. Peći oko 25-30 minuta na 180 stupnjeva.

U međuvremenu napraviti kremu: treba staviti kuhati šlag, malo naribane korice naranče, žlicu narančinog soka i čokoladu. Topli preljev preliti po toplom biskvitu koji treba malo našpricati sokom naranče, ali ne previše, da ne bi upio kremu.


Savjet:
Ne mazati cijelu posudu za pečenje, nego samo dno - neka se stranice zalijepe da se biskvit ne bi odvojio, a krema iscurila sa strane. Kremu kuhati na laganoj vatri do vrenja te ne dopustiti da vrije.

Kolač prvo ohladiti na sobnoj temperaturi, pa ga tek onda staviti u hladnjak. Najbolji je kada se napravi dan ranije i dobro ohladi.

Recept za narančine hola kocke poslala nam je Ljubica Kukučka iz Laslova


Ako imate svoje omiljene recepte za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala