HIT FRIZ

Napravi frizuru poput Roberta Pattinsona

08.09.2010 u 09:55

Bionic
Reading

Milijuni tinejdžerica vrište i uzdišu za Robertom Pattinsonom. Ako misliš da bi i ti, ako ukradeš nešto od njegovog stila, mogao zainteresirati onu slatku curu koja ti se već odavno sviđa, samo naprijed!

Mnogi kažu da je Robert sladak, neodoljiv, zgodan, a između ostalih stvari koje ističu iz njegovog izgleda svakako u oči upada njegova kosa. Raskuštrana i čini se kao da je upravo izašao iz kreveta. Ali upravo zbog toga je tako neodoljiv.

Baš kao što su neke ženske celebrity frizure postale apsolutni hit (viđene na glavama Rihanne, Jennifer Aniston ili manekenke Agyness Deyn), Robertova razbarušena griva postala je i novi frizerski trend.

Zgodni glumac prvo je osvojio srca ženske publike kao neodoljivi Edward Cullen u sagi 'Sumrak', a potaknuti njegovim nevjerojatnim uspjehom kod cura, mnogi dečki žele da ih se ošiša kao Roberta.

Jedan poznati londonski frizer kaže: 'Njegova je frizura super jer može djelovati sasvim dotjerano ili biti u potpunom neredu, a u oba slučaja izgledat će – sjajno! Može se zalizati i može se sasvim raskuštrati, no u svakom slučaju je dobitna kombinacija!'. Tom u prilog ide i činjenica da je jedno istraživanje provedeno među 1.200 muškaraca pokazalo da ih većina želi upravo Robertovu frizuru.

Frizeri kažu da Robova friska pristaje svim oblicima lica a kad je riječ o kvaliteti kose, s oblikovanjem frizure mogli bi imati problema oni dečki čija je kosa pretanka.

Dobra stvar je svakako što frizura kakvu Robert rado nosi pristaje svim oblicima lica – okruglom, četvrtastom, izduljenom. Također, frizura je dobra za sve tipove kose osim za onu pretanku.

POSTUPAK

Prilikom šišanja ostavi neka ti kosa bude dulja s gornje strane nego kraj ušiju.

Operi kosu. Istisni nešto gela na dlan pa protrljaj drugom rukom te raširi prste i prođi kroz kosu, ali od korijena prema vrhovima. Kada potrošiš sav gel s dlanova, ponovi i dodaj još ukoliko nisi zahvatio cijelu kosu.

Sada stavi sušilo za kosu na najmanji broj i lagano suši. Najbolje bi iblo da se saviješ u kukovima i glavu nagneš prema tlu te tako sušiš. Za cijelo vrijeme sušenja kose rukama prolazi kroz kosu od korijena prema vrhovima. Kada se podigneš i pogledaš u ogledalo, vjerojatno ćeš izgledati previše raščupano, ali ne brini, sve će to popraviti finalni dodir.

Kada je kosa suha i razbarušena, nikako nemoj koristiti češalj, jer bi je samo spljoštio i ne bi dobio ono što želiš. Ako je kosa previše razbarušena, dlanovima na koje si stavio malo pjene lagano je pritišći prema glavi. Pramenove uz čelo guraj prema natrag.

Također, izdvoji nekoliko pramenova te ih prstima na koje si stavio pjene ili gela zategni i povuci prema licu i prema ušiju.

I to je to, tvoj R-Patz stil frizure je gotov. Kreni van u osvajanje ljepšeg spola!