SUKOB SUPERMODELA

Naomi Campbell protiv Tyre Banks

18.10.2016 u 20:29

Bionic
Reading

Svijet mode možda je blještav i pun ljepote, no pod površinom kriju se iste stvari koje se mogu naći i u bilo kojem drugom poslu – skandali, ljubomora i suparništvo

Manekenke Tyra Banks i Naomi Campbell poznaju se dugi niz godina i u tom razdoblju bile su kolegice i prijateljice, no i suparnice. Tyra Banks navodno krivi Naomi Campbell za neke od najgorih trenutaka u svom životu.

Prema onome što Tyra Banks kaže, mediji su je predstavili kao poslovnu prijetnju četiri godina starijoj Naomi Campbell samo zato što nisu bile bjelkinje. Nitko nije upozoravao Christy Turlington da će izgubiti slavu i posao jer se na sceni pojavila Kate Moss.

No Naomi Campbell svojom je reakcijom na tu cijelu priču uspjela prestrašiti Tyru Banks koja je navodno napustila manekenstvo baš zbog nje.

'Ne želim se previše baviti prošlošću, no bilo je to vrlo, vrlo teško razdoblje. Neki od najtežih trenutaka mog života. Ne odobravam kako se ponijela i kako je reagirala, no razumijem njeno razmišljanje. Svijet je govorio kako će joj oduzeti novac i slavu te je zamijeniti nekim drugim', rekla je Tyra Banks.


Iako su Naomi Campbell i Tyra Banks ponovo postale prijateljice i ostavile prošlost za sobom, sama modna industrija također se našla na meti 42-godišnje manekenke. Tyra Banks navodno je počela dobivati sve manje poslova nakon što je dobila nekoliko kilograma. Njeni agenti u Italiji dali su joj listu modnih dizajnera koji nisu s njom željeli surađivati nakon što se udebljala.

Umjesto da pronađu neko rješenje za 'problem' Tyrinih kilograma, majka ju je izvela na pizzu i rekla joj da napusti manekenstvo. Srećom, Tyra Banks ubrzo se našla na naslovnici časopisa Sports Illustrated, što ju je uvelo u novu karijeru za Victoria's Secret gdje je postala jedna od najbolje plaćenih manekenki.