ODLIČAN TRIK

Nakon ovoga pileća prsa više nikada neće biti suha

  • Autor: M. C.
  • Zadnja izmjena 04.11.2015 15:59
  • Objavljeno 04.11.2015 u 15:59
piletina meso

piletina meso

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pečena pileća prsa idealan su obrok uz koji možemo pripremiti omiljene priloge i puno povrća, ali prečesto kod pečenja ispadnu suha. Sada kulinarski stručnjaci predlažu jednostavan trik kojim se to može izbjeći

Kada ih ispečemo, pileća prsa možemo pohraniti u hladnjak te od ostataka složiti nove obroke poput salata pa ih ponijeti na posao ili pripremiti ukusnu večeru. No sve je to uzalud ako je meso nakon pečenja suho i bezukusno.

Kulinarska web-stranica The Kitchen ima jedan jako zgodan savjet koji će pomoći da piletina bude i ukusna i sočna pa ćete je od sada možda i češće pripremati budući da ne morate utrošiti puno vremena.

Tehnički gledano, radi se o suhom poširanju piletine, a trik je u tome da meso prekrijete papirom za pečenje i ispod njega će se zadržavati sva toplina koja će zadržati sočnost. Kalup za pečenje prvo namažite maslacem, položite komade piletine, začinite prema želji ili kao što je prikazano u videu, uz sol dodajte narezani limun, peršin i primjerice papar i omiljene začine. Zatim maslacem namažite papir za pečenje pa ga prislonite na meso. Papir lijepo prstima poravnajte kako bi zadržalo toplinu te pecite oko pola sata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!