ISTINA O HRANI

Nakon ovoga ćete kuhati bolje no ikad

31.03.2014 u 07:14

Bionic
Reading

Zdrava prehrana, organske namirnice, što manje masnoća i razni savjeti o kuhanju čovjeku mogu u potpunosti ubiti volju za kuhanje. Da, važno je paziti kako se hranimo, ali neke stvari moraju se probati

I dok svatko ima svoje mišljenje o tome kako se što kuha i priprema, određene stvari moraju se probati jer što je život ako ponekad ne kršimo slatka pravila. Huffington Post izdvojio je deset stvari zbog kojih će vam kuhinja biti draža.

Napravite sve otpočetka sami

Kad znate kako se radi tjestenina, njoki ili pravi pileći temeljac, bolje ćete razumjeti sve sastojke koje koristite za određeno jelo. Možda vam se više nikada to neće dati pripremati i izabrat ćete kupovno, ali ćete naučiti nešto novo.

Mužar i tučak

Stvorite naviku korištenja mužara i tučka i više nećete moći bez njih. Nakon što jednom usitnite svježe začine i dodate ih jelu, shvatit ćete čaroliju njihovih okusa.

Priprema slastica

Najbolji način da budete sigurni kako je čokoladna glazura uspjela ili je krema dovoljno slatka je taj da se poslužite dobrim starim trikom – poližite žlicu i uživajte.

Začini

Probajte uvijek imati svježe začine, sušite ih i napravite zalihe.

Komplicirani recepti

I to se treba probati iako se čini kao znanstveni rad. No bez pogrešaka nema uspjeha i ne zaboravite da se radi o zabavnom kuhanju te je u redu sve baciti u smeće na kraju. Kada jednom uspijete, sreći neće biti kraja.

Jaja

Vrhunski kuhari kunu se u to da je jaja najbolje pripremati na maslacu. Pa zašto ne bismo i to jednom probali.

Masnoće

U strahu od viška kilograma ili čuvanja zdravlja, skloni smo sve zamijeniti malo masnim proizvodima. Ponekad se jednostavno treba prepustiti i napraviti sve onako kako se radilo davno prije.

Cjelovite žitarice

Baš kao s masnoćama, s vremena na vrijeme treba si dati okusa i napraviti tijesto za pizzu od bijelog brašna. Ili još bolje, uz umak od rajčice skuhati obične špagete.