MIROSLAV LILIĆ

Nakon operacije preplašio se i promijenio stil života

14.10.2012 u 17:37

Bionic
Reading

Nekadašnji glavni urednik HRT-a opisao je kako mu je život bio u opasnosti te kako je završio na hitnom kardiokirurškom zahvatu

Miroslavu Liliću ustanovljeni su problemi sa srcem, rušio se u nesvijest, pa završio na Rebru na promatranju, prenosi Večernji list. U gotovo rutinskoj operaciji prije nepunih mjesec dana došlo je do komplikacija koje su za njega bile skoro - fatalne.

'Sjajna liječnička ekipa odlično je reagirala i odmah su mi ugradili simulatore i učinili hitan kardiokirurški zahvat. Nekoliko dana poslije ugradili su mi i pacemaker. Kad sam se probudio u sobi intenzivne njege, vrlo simpatični doktor Ivan Burcar rekao je da me operirao. I u tom trenutku osjetim jaku bol u prsima, pogledam i vidim da sam posve razrezan po sredini.

'Čekaj, mene su zamijenili, nešto su mi drugo radili, ja nisam taj pacijent, došlo je do zamjene pa su me odveli i operirali nešto drugo. Možda su mi napravili premosnicu, a nisu trebali', grčevito sam tada razmišljao. I onda su mi objasnili što se sve dogodilo', objasnio je Lilić te priznao da se preplašio kad je došao u fazu rušenja u nesvijest. Odlučio je da će izbaciti štetne navike iz života.

'U posljednje vrijeme više sam računa vodio o sebi, no pod dojmom svega što se dogodilo, spreman sam na veće rezove, odricanja, disciplinu. Ipak, ne želim odustati od svoje životne filozofije uživanja u životnim radostima. Nikada više ne bih prešao granicu kojom bih ugrozio zdravlje. Sada vidim da bih, da sam manje pušio ili da nisam uopće, jednako uživao u svom životu. Ne treba se ničega odreći, samo shvatiti koliko je zdravlje važno.' 

U intervjuu je otkrio i tajnu svog skladnog braka u kojem je već 30 godina:

'Uspjeh svakog muškarca ovisi o ženi. Imao sam sreću i u prvom braku, da je moja supruga Dina imala razumijevanja za moj posao. S Pupom sam više od 30 godina i sve to vrijeme ima razumijevanje za moj posao, premda je televizija nikada nije zanimala. Kad smo se upoznali, mislio sam da me zna s malih ekrana, a ona nije imala pojma tko sam. Shvatila je koliko volim taj posao, a on traži da mu budem posvećen po 10, 12, 15 sati dnevno.

Dosta sam večeri provodio s društvom, a često je i ona bila s nama. Jednako sam se ponašao, supruga mi nikada nije bila prepreka. Znao sam se i pred njom udvarati ženama, zabavljati se. Od početka smo uspostavili takav odnos koji traje više od 30 godina', zaključio je.