BEZVREMENSKI ODJEVNI PREDMET

Najveće zvijezde nisu odoljele baloneru Burberry

12.05.2016 u 19:55

  • +11

Bogato naslijeđe Burberry balonera

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Još od pedesetih godina 19. stoljeća kada je Thomas Burberry prvi put osmislio sada već bezvremenski baloner Burberry, upravo je taj odjevni predmet postao temeljni element svake kolekcije

Usprkos tome što danas postoje i brojne redizajnirane varijante trench coata sa zakovicama ili neobičnim detaljima, dizajn Burberry balonera već više od sto godina od svog debija na vojničkim časnicima u Velikoj Britaniji, ostaje vjeran klasičnim krojevima i kvalitetnom materijalu gabardenu u nekoliko osnovnih boja. Vjernost klasici potvrdila je status balonera Burberry kao modne ikone karakterističnog kroja i proslavljene podstave kariranog uzorka.

Rafinirana jednostavnost i prepoznatljiva elegancija Burberry krojeva privlače poglede i zrače glamurom, što je trench coat s potpisom globalne britanske modne kuće učinilo omiljenim outerwear komadom brojnih slavnih lica. Karlie Kloss i Cate Blanchett svoj baloner rado nose u svakodnevnim kombinacijama, a Blake Lively, Naomi Watts i Tom Hardy prošetali su ga po crvenom tepihu. Bisernobijeli model koji je Blake Lively nosila na dobrotvornu priredbu u Metropolitanu savršeno je istaknuo njezinu romantičnu lepršavu večernju haljinu, a Naomi Watts tu istu večer plijenila je poglede u tonovima plave. Tom Hardy na premijeri nagrađivanog filma 'The Revenant' mamio je ženske uzdahe kombinacijom decentne britanske elegancije i muževne grubosti.

Odjeća koju nose holivudske zvijezde nerijetko podliježe trendovima, ali bogato naslijeđe besprijekorne Burberryjeve elegancije klasika je koja nikada neće izaći iz mode.


Naomi Watts nije odoljela Burberryjevu baloneru