BEAUTY RUTINA

Najvažnija pravila za njegu kože tijekom hladnih dana

03.01.2015 u 08:00

Bionic
Reading

'Celzijevci' su se počeli opasno spuštati pa je vrijeme da se prisjetimo nekoliko važnih pravila za njegu kože zimi

Pažljivo s izborom hranjivih krema

Svi znamo da zimi naša koža treba više vlažnosti nego u ostalm godišnjim dobima, no pretjerivanje s količinama kreme koju nanosimo može izazvati kontraefekt. Osobe koje imaju problema s masnom, osjetljivom kožom ili aknama, trebaju pripaziti da kožu ne preopterete s viškom preparata za njegu jer to može začepiti pore. Stoga je bitno koristiti hranjivu kremu za vaš tip kože. Ako je vaša koža sklona aknama, potražite nemasne serume za dodatnu hidrataciju koji neće pogoršati stanje vašeg tena. Za osobe sa suhom kožom tu su posebni preparati namijenjeni ovom tipu njege. Koristan savjet: budući da izbor savršene zimske kreme često nije tako jednostavan, uvijek zatražite testere kako biste isprobali kremu i vidjeli njezine učinke prije nego je kupite.


Nigdje bez balzama za usne

Hladnoća i vjetar mogu naštetiti nježnoj i tankoj koži vaših usana. Usne premažite obilatim slojem balzama i što manje ih vlažite jezikom jer će vrlo brzo ispucati. Ne zaboravite napraviti piling usana kako biste skinuli odumrli sloj stanica.

Beauty rutinu prilagodite zimskim uvjetima

Ako osjetite da vas uobičajeni preparati koje koristite tijekom cijele godine iritiraju, promijenite svakodnevnu rutinu. Umjesto npr. gela za umivanje, isprobajte micelarnu otopinu ili neko drugo sredstvo za uklanjanje šminke s hidratizirajućim svojstvima. Bilo bi dobro da prije nego što nanesete dnevnu kremu, koristite serum za dodatnu hidratizaciju koji će nahraniti vašu kožu.

Ne zaboravite na piling kože

U zimskim mjesecima ne preskačite ni piling. On je apsolutno neophodan za zdravlje kože. Sloj odumrlih stanica morate ukloniti prije nanošenja kreme ili seruma jer se neće dobro upiti. Jednom tjedno neka piling svakako bude dio vaše beauty rutine.

Nanosite sredstva s UV faktorom

Iako je oblačno, UV zračenje je i dalje tu, stoga svoju kožu obilato zaštitite kremom s UV faktorom. Ne zaboravite da je UV zračenje broj jedan uzrok preranog starenja kože te može utjecati i na isušivanje kože.