UHVAĆENI NA DJELU

Najšokantniji seks skandali slavnih

27.02.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Seks skandali slavnih u posljednje vrijeme nisu nikakva novost, dapače, postali su svojevrstan trend. Što tjera poznate nam zvijezde da se upuštaju ne samo u moralno mutna područja, nego u mračne gustiše s onu stranu ćudoređa, i to pred okom javnosti? Radi li se o lošoj procjeni ili sigurnim alatom za reboot karijere? Pravi razlog teško je razlučiti, no podsjetimo se nekih seksualnih iznenađenja kojima su nas slavni ponajviše šokirali

Hugh Grant

Šarmantno nespretni Britanac s vješto istreniranim pogledom psića te uzgojenim imidžom dobrog dečka slomio je srca mnogih obožavateljica, ali i svoje dugogodišnje djevojke Elizabeth Hurley kad je uhvaćen u kompromitirajućoj situaciji (čitaj: s gaćama oko gležnja) s prostitutkom Divine Brown. Na svoju nesreću, popularni glumac očito nije znao da je svoju požudu mogao zadovoljiti na jednako nezakonit način, ali uz znatno veću dozu diskrecije iza zatvorenih vrata brojnih holivudskih bordela.

Hugh Grant

Iako su se mnogi pitali zašto je uz zanosnu Liz uopće pomislio na plaćanje za seksualne usluge, očito je poriv mračne strane bio jednostavno prejak. Kao uspomenu na nezakoniti oralni seks, osim silne neugodnosti, Hugh Grant zaradio je i tužbu za nedolično ponašanje u javnosti, a kao posljedicu je odslužio dvije godine uvjetne kazne uz značajnu novčanu globu. U brojnim talk-showovima ispričao se za svoj trenutak slabosti, a među prvima ga je ugostio jednako slavni Jay Leno postavivši mu pritom pitanje koje je odzvanjalo umovima američke i europske publike – 'Što ti je, pobogu, bilo na pameti?'

Woody Allen

Ovog američkog glazbenika, scenarista, glumca i redatelja brojni kritičari smatraju jednim od najvećih filmskih genija današnjice, a publika ga prihvaća kao smušenog, ali simpatičnog brbljavog neurotika, jednako sposobnog za dramu koliko i za komediju. No cjelokupna javnost nimalo komičnim nije doživjela šou i šok koji joj je priredio, a ponajviše je zabezeknuta ostala Mia Farrow, Allenova dugogodišnja djevojka i muza.

Naime, nakon što je Mia Farrow posvojila osmogodišnju korejsku djevojčicu, sretna, iako nikad ozakonjena zajednica Allena i Farrow s prinovom u domu nastavila se puno desetljeće, nakon koje su poočimski osjećaji prema maloj Soon-Yi Previn prerasli u nešto više. Istina je razotkrivena tek kad je Mia Farrow našla gole slike svoje pokćerke u stanu svog bivšeg ljubavnika. Javnost je dodatno potresla činjenica da Allen u svojoj aferi nije prepoznao nikakvu moralnu dvojbu te se sa svojom donedavnom pokćerkom oženio, a kao dodatnu uvredu ćudoređu, netom vjenčani par posvojio je dvije kćeri.

Ronan Seamus Farrow
, biološki sin Woodyja Allen i Mije Farrow, osupnut ljubavnim nedaćama svog oca, izjavio je: 'Moj otac je oženjen mojoj sestrom. Reći za Soon-Yi da nije moja sestra jest uvreda za svu usvojenu djecu. To me čini njegovim sinom i zetom istovremeno, a to je toliki moralni prijestup da ne želim vidjeti svoga oca. Ne mogu imati odnos s njim i održati svom moralni integritet.'


Roman Polanski

Mnogi bi uz slučaj Romana Polanskog dovitljivo dobacili staru narodnu – pravda je spora, ali dostižna. Uistinu, narod bi već odavno zaboravio da je Polanski davne 1977. silovao trinaestogodišnju Samanthu Geimer ubacivši joj drogu u šampanjac. No nakon što je Polanski optužen za silovanje pod utjecajem narkotika, nedolično ponašanje, perverziju i sodomiju nad osobom mlađom od četrnaest godina, zbog čega je odlučio pobjeći iz zemlje, planove za budućnost mu je osujetio sudac dodijeljen njegovom slučaju koji se zakleo da će renomiranog redatelja vidjeti iza rešetaka.

Iako je spomenuti sudac umro još 1989, optužbe nisu nikad zaboravljene. Interesantno je i da se cijela priča nije odveć dojmila Američke filmske akademije, koja je Polanskome dodijelila Oscara za 'Pijanista'. U strahu od uhićenja, Polanski se nije pojavio na dodjeli nagrade, no pravda ga je naposljetku sustigla na ciriškom filmskom festivalu u rujnu prošle godine. Umjesto nagrade za životno djelo, u najvećem švicarskom gradu dočekale su ga lisice i nalog za izručenje SAD-u.


Paris Hilton

Do 2003. gotovo da nitko nije čuo za razmaženu nasljednicu hotelskog magnata, no tada je ambiciozna Paris željna slave uzela stvari u svoje ruke ili, bolje reći, među svoje noge. Javnost je 'potresla' skandalozna snimka mlade starlete koja se naizgled dosađuje za vrijeme seksa s Rickom Salomonom. Igrom slučaja ili dobro zamišljenog marketinškog plana, sporna snimka procurila je u javnost netom uoči početka reality showa 'The Simple Life' s mladom Paris u glavnoj ulozi.

Zvijezda je rođena preko noći, iako ni tada nitko nije znao reći čime se točno Paris Hilton bavi što bi zavrijedilo toliku medijsku pozornost. Naravno, Paris nije jedina zvijezda kojoj je procurila u javnost snimka seksa i premda je većini eksponiranost na takav eksplicitan način pripomogla u karijeri, ista većina spremno zataškava ili demantira postojanje ikakve kompromitirajuće snimke. Ali ne i Paris!

Prepoznavši skandale kao vrlo učinkovit alat za napredovanje u karijeri, starleta u usponu nastavlja svoj niz polugolih ispada po mondenim klubovima diljem Amerike. Kad je fama oko snimke seksa polako pala u zaborav, Paris se ponovo našla usred skandala vožnjom u pijanom stanju. Cijela priča prošla je gotovo nezamjetno, sa 36 mjeseci uvjetne kazne i sitnom novčanom globom, barem po viđenju te bogate nasljednice. Paris očito nije bila zadovoljna medijskom nepažnjom te je uvjetnu prekršila dvaput vozeći bez dozvole. Za nagradu je dobila 24 dana u zatvoru, i važnije, mjesto na nebrojenim naslovnicama renomiranih časopisa. Očito je ne brine činjenica da je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najprecjenjenija slavna osoba.


George Michael

Jedan od najvećih hitmejkera osamdesetih proveo je dobar dio svoje karijere u sukobu sa zakonom. Više puta je uhićen zbog posjedovanja narkotika, a policija ga je privela i zbog vožnje pod utjecajem droga. No pravi šok za brojne tinejdžerke bila je vijest da je popularni pjevač i seks simbol uhvaćen u seksu s muškarcem.

George Michael među rijetkim je zvijezdama koje su 'pale' na policijsku namještaljku, a za posljedicu nedoličnog ponašanja u javnosti dobio je globu od 810 dolara te odradu 80 sati dobrotvornog rada. Interesantno je da se George Michael spretno dočekao na noge nakon ovog skandala te čak cijelu situaciju okrenuo u svoju korist. Iskoristio je medijsku prašinu da javno progovori o svojoj seksualnosti te objavi svojim obožavateljima da je gay. Čak je cijeli događaj i parodirao spotom za pjesmu 'Outside', očito olakšan javnom ispovjedi o svojoj seksualnosti.

No to nije bio kraj njegovih muka po seksualnim skandalima. Premda je bio u dugogodišnjoj sretnoj vezi s Kennyjem Gossom, gay hitmejker ponovo je uhvaćen u seksu na javnom mjestu s anonimnim partnerom. Prijetio je tužbom protiv fotografa časopisa News of the World koji ga je uhvatio na djelu, no naposljetku je ipak priznao da se vozikao gradom tražeći usputni seks te da taj incident ne predstavlja problem u njegovoj vezi s Kennyjem Gossom.

Michael Jackson

Michael Jackson vladao je kao neprikosnoveni kralj popa desetljećima. Guinnessova knjiga rekorda navodi ga kao najuspješnijeg zabavljača svih vremena, a ujedno je i jedan od najutjecajnijih. Dovoljno u prilog tome govori činjenica da je u Rock and Roll Hall of Fame primljen čak dvaput, a u karijeri je uz brojne druge osvojio i 15 nagrada Grammy, među kojima su se našle i nagrada za živuću legendu te nagrada za životno djelo.

No njegova umjetnička duša bila je osuđena na slom pod pritiskom slave. Obožavatelji su se nekako pomirili s Jacksonovom ovisnosti o plastičnim operacijama, no sve češći ispadi u javnosti natjerale su i najokorjelije obožavatelje da kralju popa upute par pogleda ispod obrva. Primjerice, malo tko nije osudio Jacksonovo predstavljanje novorođenčeta opasno ga držeći izvan sigurnosti zaštite ograde balkona, a kad su saznali da živi na svom imanju s čimpanzom koju smatra najboljim prijateljem, doživjeli su to kao usporeni pad krune s glave kralja popa. No to nije bio najveći od njegovih problema.

Na zgražanje doslovno cijelog svijeta, Michael Jackson optužen je za seksualno nasilje nad djecom, čak dvaput. U prvom slučaju 2003. otac 13-godišnjeg Jordana Chandlera optužio ga je da je njegova sina tjerao na seksualne radnje, no sudsko vještačenje ustvrdilo je da dokazi ne postoje te je Jackson oslobođen optužbe. Cijeli događaj ponukao je Jacksona da gostovanjem u Oprah Showu prekine svoju 15-godišnju medijsku šutnju da bi gledateljima objavio svoju nevinost te izjavio kako mu je šok i sram uslijed cijelog slučaja zauvijek promijenio život. Na njegovu nesreću, život mu se ponovo promijenio deset godina kasnije još jednom optužbom za seksualno zlostavljanje djeteta. Tijekom suđenja nisu mu pomogle izjave kojima je priznao da voli dijeliti postelju s djecom te da u tome nema ničega seksualnog. Naposljetku je oslobođen optužbi, no novi šok natjerao ga je da napusti svoj ranč Neverland i pobjegne na bliskoistočni otok Bahrain.

Zanimat će vas u MAXtv videoteci: