PREMA OBLIKU LICA I TRENDU

Najpoželjnije frizure ovog proljeća koje stoje svakoj ženi

05.04.2016 u 10:56

Bionic
Reading

Najbolji regionalni i svjetski frizeri ovaj su vikend pokazali trendove u sklopu Hairstyle News Festivala, a tim Schwarzkopf Professional nam je otkrio koje su to najpoželjnije frizure ovog proljeća

Dolaskom proljeća imamo više životne energije pa imamo i više volje za promjenama, a ženama je nova frizura uvijek omiljeno osvježenje.

Kako su za tportal.hr naglasili u timu Schwarzkopf Professional, kada govorimo o trendovima frizura, postoje tri glavna smjera koja su s glavnih modnih pista pretočena u seriju salonski nosivih izgleda. Radi se o Urban sportsu, Freecreationu i Future Waveu. Sva tri trenda potiču promjene i puštanje mašti na volju.

Prvi je trend sinonim za dinamičan gradski stil života. Sve se vrti oko individualnosti – valovi, kokotice, svileno zaglađen izgled i visoke punđe – ultimativne moderne teksture.

Drugi trend pak predstavlja slojevit izgled oštrih grafičkih oblika i nepravilne teksture dok treći naglašava voluminozne kovrče i valove.
Svakako je vidljivo da se naglasak stavlja na prirodnost, hrabrost i individualizaciju frizure uz koje dolazi i povratak kratke kose. Moderne, androgene frizure veliki su hit na modnim pistama i editorijalima. Novi proizvodi iz linije OSIS+ Schwarzkopf Professionala stvoreni su za podržavanje upravo tih trendova.

Kako što lakše održavati frizuru kod kuće

Mala tajna velikih majstora činjenica je da je kosu često lakše stilizirati dan poslije, odnosno kada nije svježe oprana. Zbog toga su novi trendovi idealni za one koji nemaju previse vremena. Razbarušene, opuštene punđe i pletenice ili kratka kosa koja ostavlja dojam kao da ste upravo ustali iz kreveta i dalje ostaju veliki hitovi modne scene, a nije ih teško niti kreirati niti održavati.

'Nova kolekcija OSIS-a poseban naglasak stavlja na rekreiranju frizura po koje inače odlazite u frizerski salon. Tako uz proizvode poput Refresh Dusta, pudera za volume za oblikovanje frizure dan poslije, Dampeda za savršeno kreiranje wet looka kod kuće ili Mess upu za razbarušeni opušteni stil, svaki stil frizure postaje jednostavan za razvijanje kreativnosti i kreiranje klasičnijih trendova', poručuju iz Schwarzkopf Professionala.



Obožavate lob ili bob? Evo nekoliko savjeta

Jedan od razloga popularnosti frizure lob je to što se dužinom i teksturom može prilagoditi svakom obliku lica. Prvi je korak  savjetovanje s frizerom koji će prema specifičnostima lica kreirati frizuru koja će vam najbolje pristajati. Na primjer, osobama ovalna oblika lica pristaju frizure koje komplimentiraju prirodnim značajkama lica, osobe okrugla lica mogu eksperimentirati s volumenom na vrhu glave, ali ne preporučuje im se dužina kose do obraza ili vilice.

Četvrtastom obliku lica pristaju ovalne razbarušene teksture i šiške, a trebale bi izbjegavati pretjerano oštre oblike, a osobe trokutastih značajki lica mogu dozvoliti volumen oko brade i vrata, ali bi trebale izbjegavati volume na vrhu glave. Ponovno, velik naglasak stavljen je na individualnost.