NISSAN GT-R SPECV

Najluđi automobil iz Japana spreman uništiti konkurenciju

29.04.2010 u 14:55

Bionic
Reading

Australsko izdanje AutoExpressa dokopalo se najluđeg automobila iz Zemlje Izlazećeg Sunca – Nissana GT-R SpecV - te ga provelo kroz nekoliko osnovnih testova voznih osobina

Sprintom do stotke za 3,2 sekunde, slalomom pri brzini od gotovo 120 km/h te postizanjem čak 1,12 G u zavoju, GT-R SpecV, tvrde u AutoExpressu, razvalio je konkurenciju, uključujući Corvettu ZR-1. Dojam je tim veći kad se u obzir uzme činjenica da su testovi rađeni na standardnim pneumaticima.

U Nissanu toliko vjeruju u GT-R SpecV da njime ovog srpnja planiraju srušiti rekord koji je standardni GT-R postavio na Nurburgring Nordschleifeu.

GT-R SpecV se od običnog GT-R-a vizualno razlikuje po prednjem i stražnjem spojleru od ugljičnih vlakana te specijalnim 20-colnim felgama NISMO  od lake aluminijske legure izvana, kao i opalnocrnom premazu karoserije.

Iznutra je automobilu većina panela zamijenjena onima od ugljičnih vlakana, sprijeda su instalirana školjkasta sjedala RECARO također izrađena od ugljičnih vlakana, dok je stražnja klupa uklonjena u svrhu snižavanja mase.

Performanse su unaprijeđene sustavom High gear boost control koji dvama punjačima 3.8-litrenog V6 omogućava trenutni porast pritiska, a samim time i veći okretni moment pri srednjim i višim okretajima.

Tu je i titanom obložen ispušni sustav, modificirana geometrija ovjesa te karbonsko-keramičke kočnice za još kraći zaustavni put.