GLAMUR CRVENOG TEPIHA

Najljepše haljine s dodjele Zlatnih globusa

11.01.2016 u 12:23

  • +33

Haljine s dodjele Zlatnih globusa

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Najveća imena u svijetu televizije i filma sinoć su okupirala crveni tepih nagrada Zlatni globus u Beverly Hillsu. Holivudske ljepotice tako su ponovno dale sve od sebe kako bi zasjale na crvenom tepihu, na kojem su neke od njih posebno briljirale

Uz dodjelu filmskih nagrada Oscar, najprestižnija filmska i TV nagrada svakako je Zlatni globus koji se ove nedjelje održao 73. put. Među mnogobrojnim damama koje su iskoristile svečanu dodjelu Zlatnih globusa, samo su neke posebno briljirale dajući pravu modnu lekciju kako se dobro odjenuti za crveni tepih.

Ona koja ne griješi kada je u pitanju odabir haljine za crveni tepih svakako je holivudska miljenica Jennifer Lawrence koja se sinoć pojavila u zanimljivoj crvenoj haljini s Diorovim potpisom. Posebnost je te haljine u zanimljivim prorezima na trbuhu koju je vješto naglasila upečatljivom ogrlicom.

Za haljine crvenih nijansa odlučile su se i zvijezde poput Olivije Wilde i mlađahne Zendaye. Olivia Wilde pojavila u svjetlucavoj zagasito crvenoj haljini s potpisom Michaela Korsa, a lijepa i talentirana Zendaya ponovno je modno briljirala, ovaj put odabravši cvjetnu haljinu boje vina s potpisom Marchese

Lady Gagakao zvijezda koju smo navikli viđati u ekstravagantnim kreacijama, u posljednje vrijeme oduševljava elegantnim i decentnim stilom što je pokazala i na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa. Odlučivši se za crnu Versaceovu haljinu koja je posebno naglašavala bokove i grudi, također si je priskrbila mjesto na listi najbolje odjevenih zvijezda na crvenom tepihu.

U crnoj haljini pojavila se i glumica Kirsten Dunst odabravši baršunastu Valentinovu s nekoliko strateški smještenih vrpca.

Trend nošenja bijelih haljina nije zaobišao ni crveni tepih Zlatnih globusa. Tako su se u njoj pojavile zvijezda serije 'Empire' Taraji P. Henson i švedska glumica Alicia Vikander. Bez pretjeranih modnih dodataka ove su dame pokazale da je glamurozna bijela haljina dovoljan adut za briljiranje na crvenom tepihu. Glumica Taraji P. Henson tako se pojavila u bijeloj haljini bez naramenica s potpisom Stelle McCartney koju je krasio zanimljiv plašt.

Švedska glumica i nova holivudska it djevojka koja ne silazi s lista najbolje odjevenih zvijezda i ovaj je put modno briljirala. Prozračnu haljinu s potpisom Louisa Vuittona koju su krasile sitne sive linije i zanimljiv kroj, Alicia je naglasila decentnim visećim dijamantnim naušnicama.

Uz jednobojne glamurozne haljine, na ovogodišnjem crvenom tepihu dodjele Zlatnih globusa našlo se i ponešto bliještećih primjeraka. U haljini Dolce&Gabanna prekrivenoj izražajnim ružičastim i srebrnim šljokicama glumica Kate Bosworth pokazala se kao jedna od rijetkih zvijezda kojoj je uspjelo isfurati šljokice bez završavanja na listi najgore odjevenih.


U ružičastom izdanju pojavila se i nepisana kraljica crvenih tepiha, australska glumica Cate Blanchett. Talentirana Cate ni ovaj put nije razočarala odabravšihaljinu Givenchy koju su krasili dugi snopovi resica i zanimljivi čipkasti dijelovi. Njezina haljina definitivno se ubraja u jedne od zanimljivijih na sinoćnjoj dodjeli Zlatnih globusa.

Uz dominaciju bijele, crne i crvene, našlo se mjesta i za haljinu u bež varijanti za koju se odlučila glumica Rooney Mara. Predivnu haljinu s potpisom Alexandera McQueena ukrašavali su gumbići i čipkaste vrpce koje su nonšalantno padale niz liniju.