KULINARSKI HORORI

Najgore stvari koje možete napraviti s hranom

09.09.2013 u 10:28

Bionic
Reading

Stavljate li kečap na tjesteninu ili pak naručujete cappuccino uz večeru? Academia Barilla objavila je popis najgorih stvari koje možete napraviti po pitanju hrane

Ukoliko volite tjesteninu s kečapom ili pak mislite da je rižoto prilog, onda niste posve ovladali talijanskom kuhinjom, piše Daily Mail. Popis najgorih stvari koje možete napraviti po pitanju hrane objavila je Academia Barilla, institucija posvećena obrani 'talijanskih prehrambenih proizvoda renomiranih majstora od nekvalitetnih imitacija'.

Lista najgorih stvari po pitanju kulinarstva objavljena je da bi stranci naučili kako izbjeći 'kulinarske horore' kada pripremaju talijansku hranu. Uz stavljanje kečapa na tjesteninu, što Academia Barilla opisuje kao 'čisti kulinarski grijeh', na listi se također nalazi tretiranje rižota i tjestenine kao priloga, ispijanje cappuccina tijekom obroka te korištenje stolnjaka s bijelo-crvenim kvadratima da bi se dobilo na autentičnosti.

'Tjestenina poslužena kao da je povrće greška je koja se ponavlja u mnogim zemljama, ali u Italiji se to smatra svetogrđem', kaže Gennaro Contaldo, mentor Jamieja Olivera. 'Znao sam viđati kombinaciju doista svega na tanjuru u talijanskim restoranima sedamdesetih, kada sam došao u Englesku, a drago mi je što je to danas izumrlo', dodaje Contaldo.

Oni koji tijekom večere vole ispijati cappuccino također griješe. Naime prema popisu Academije, Talijani samo uz doručak piju kavu s mlijekom. Academia također tvrdi da su spaghetti bolognese neautentično talijansko jelo, a tako su označena i jela u kojima se kombiniraju tjestenina i piletina.

U Bologni se umak bolognese obično servira s tjesteninom tagliatelle, a ne sa špagetima, dok se piletina s tjesteninom, prema riječima voditelja Academije, nikad nije jela u Italiji. Uz špagete bolognese i tjesteninu s piletinom, još jedno jelo pokazalo se kao neautentično - salata Cezar. Iako ju je izmislio Talijan Caesar Cardini, to jelo nikada nije klasificirano kao talijansko.

Pravila autentične talijanske kuhinje:

Cappuccino se nikada ne pije za vrijeme večere.
Rižoto i tjestenina nisu prilozi.
U vodu za kuhanje tjestenine se ne stavlja ulje. Treba ga staviti tek nakon što je tjestenina kuhana.
Na tjesteninu se ne stavlja kečap.
Špageti bolognese ne jedu se u Bologni.
Tjestenina s piletinom nije talijansko jelo.

Salata Cezar nije talijansko jelo.
Crveno-bijeli stolnjaci nisu talijanski zaštitni znak.

Fettuccine Alfredo nije talijansko jelo. Iako ga je izumio Talijan, ovo jelo s tjesteninom posve je nepoznato u Italiji.
Obrok je vrijeme za druženje s obitelji.