MUŠKE STVARI

Najčešći problemi koji muče dečke

15.04.2011 u 10:15

Bionic
Reading

Pubertet je jedno od najtežih i najintenzivnijih razdoblja u životu, kada se osoba mijenja i fizički i psihički. No to nisu samo osobne promjene, već se tinejdžeri moraju susretati s nizom vanjskih problema na koje, nažalost, često ne mogu utjecati

Evo najčešćih problema koji muče današnje momke:

Pritisak vršnjaka

Tinejdžerima je teško zadržati vlastito ja jer zapravo ni ne znaju tko su. Osim toga, strah ih je da će ostati sami pa često samo zbog vršnjaka postaju drugačiji, drugačije se oblače i drugačije ponašaju. Ipak, koliko god zbunjen bio, ipak postoje barem naznake tvog ja, a to je onaj unutarnji glas kojeg je uvijek dobro slušati i ponašati se u skladu s njim.

Nepopularnost i neatraktivnost

U pubertetu mnogi tinejdžeri jednostavno žele biti u središtu pozornosti, žele biti popularni jer je to tako kul. No kada nisu takvi osjećaju se kao da su podbacili, kao da nisu dovoljno dobri, što, dakako, nema veze jedno s drugim. Treba se uvijek sjetiti one stare: 'Hvala ljudska voda je vrh pijeska.'

Tu je dakako i jako važan vanjski izgled, odnosno atraktivnost suprotnom spolu. Također, ako je netko nedovoljno privlačan curama, često se iz toga izrodi nesigurnost, nedostatak samopouzdanja i slično. Trebaš znati da, ukoliko se brineš o sebi, a to znači redovito da održavaš higijenu te nosiš čistu odjeću, sigurno je da ćeš naći djevojku, a nije ni cilj da cijeli čopor djevojaka trči za tobom, zar ne?

Droge, cigarete i alkohol

Ovo je široko rašireni problem među tinejdžerima. Nažalost, većina i ne shvaća kakve fatalne posljedice mogu imati na njihovo psihičko i fizičko zdravlje. Obično alkoholom, cigaretama i drogama žele izgledati kul, žele biti popularniji i više se sviđati curama. No često ovaj problem dovodi do novih problema, a popularnost i kulerstvo postanu tek malena točka u povijesti.

Neuzvraćena ljubav

Romantična je ljubav jako važna u teen razdoblju pa ako je nesretna, neuzvraćena, mogu nastati ozbiljni problemi. Mnogi dečki popuštaju u školi, zaborave na frendove i na sve hobije. Ipak, trebaš znati da je komešanje osjećaja i neuzvraćena ljubav više pravilo nego iznimka u teen razdoblju, a sve patnje kroz koje prolaziš nečemu će te naučiti.

Problemi u obitelji

Razvedeni roditelji, nasilje među roditeljima, zanemarivanje, to su samo neki od obiteljskih problema koji se javljaju i to, nažalost, sve češće. Ovakve situacije dovode do toga da se dečki zatvore u svoju ljušturu iz koje ne žele izaći. Imaš li problema ovakve i slične prirode, svakako se obrati nekome iz obitelji u koga imaš problema, a tu je za tebe uvijek i Hrabri ili Plavi telefon.