NOVA MODNA IKONA

Najbolje odjevena prva dama na svijetu zna tajnu dobrog stila

29.03.2016 u 11:30

  • +2

Juliana Awada

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Za razliku od kraljica Letizije, Ranije ili Michelle Obame, prva dama Argentine Juliana Awada nije bila pretjerano poznata široj javnosti sve dok modni kritičari nisu primijetili njezin istančan modni stil pa je nazvali suvremenom Jackie Kennedy

Zgodna prva dama Argentine lako je opravdala status modne ikone pa je oduševila stylingom i za nedavnog susreta s američkom prvom damom Michelle Obama.

Lijepa supruga argentinskog predsjednika Mauricija Macrija izazvala je divljenje medija, a nakon što ju je američki Vogue usporedio s poznatim prvim damama Amerike poput Jackie Kennedy i Michelle Obamom, Juliani Awadi nekoliko stranica posvetio je i španjolski Vogue u travanjskom izdanju.

Izgleda da se tajna njezina odijevanja prije svega krije u jednostavnosti. Kao za susret s Michelle Obamom, i za nekoliko drugih važnih događanja odabrala je stylinge u bijelom, najčešće s hlačama. Upravo su bijela odijela u kojima se u zadnje vrijeme pojavila nekoliko puta njezin zaštitni znak.

Como en cada elección, desayuno temprano, medialunas para los de mi mesa y votación.

Fotografiju objavljuje Juliana Awada (@juliana.awada)


Također, očito jako dobro zna da njena vitka linija može imati krasnu žensku siluetu ako nosi šire nogavice hlača. Upravo je to učinila za posjeta američkog predsjedničkog para pa je čak i Michelle Obamu uspjela gurnuti u drugi plan. Jednostavnu bijelu majicu umetnula je u hlače, naglasila struk tankim elegantnim remenom i odabrala dugi sako.

Omiljene kombinacije u bijelom nosila je i na još nekoliko događanja, poput jedne političke debate svog supruga ili posjetu katedrali u Buenos Airesu, a za neke je druge prilike pak birala ženstvene komade poput elegantne bijele haljine u čipki.

Inače ova moderna 41-godišnja dizajnerica i direktorica modne kuće nosi trendovske komade poput oksfordica s platformom, voli dizajnerske torbe, a stylinzi za crveni tepih jednako su joj dobri kao oni neobavezni svakodnevni. Izgleda da će miljenica Kate Middleton dobiti još jednu suparnicu među vodećim ženama svijeta pa je moguće da će i modne ikone poput kraljica Letizije, Ranije ili Mary pasti malo niže na listi najbolje odjevenih žena.