RECEPTI ZA SVAKU KUHINJU

Najbolje ideje za brzu i laku pripremu kozica

16.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Trebate li na brzinu spremiti ukusno jelo i zadiviti goste, izbor je lak – kozice. Brzo su gotove i ukusne, a mogu biti poslužene kao predjelo ili glavno jelo

Kozice možete lako nabaviti na tržnicama ili u većim trgovačkim centrima, a njihova je najveća prednost to što su vrlo brzo gotove i jednostavne za pripremu. Huffington Post izdvojio je nekoliko najlakših načina pripreme kozica.

1. Pečenje je, prema nekim kuharima, najbolji način pripreme kozica jer se lagano karameliziraju. Možete ih umočiti u maslinovo ulje s malo soli i peći šest do osam minuta.

2. Prženje na maslinovom ulju ili maslacu još je jedan brz način pripreme. Trik je u tome da koristite plitku tavicu i pržite kozice pet minuta. Okrenite ih s vremena na vrijeme da se ravnomjerno ispeku.

Kozice možete poslužiti uz tjesteninu ili njoke
3. Kozice s roštilja prava su zdrava delicija. Možete ih nabosti na štapiće za roštilj i peći pet do sedam minuta te ih povremeno okretati. Čim postanu bijele i izgube prozirnost, spremne su za posluživanje.

4.Poširane kozice zadržat će sve sokove. Možete ih poširati na temperaturi nešto nižoj od one potrebne da voda zaključa i dovoljno je držati ih tako dvije do tri minute. Gotove su kad postanu roskaste. Laganiju verziju postići ćete poširanjem u vinu, a inače možete koristiti maslinovo ulje ili maslac za puniji okus.

5. Kuhanje kozica također je vrlo jednostavno, a neki preferiraju kuhanje na pari. Prilikom kuhanja kozica zgodno je to što možete dodati začine koje volite i otkrivati nove okuse. Obično ih ne treba kuhati dulje od tri minute.

6. Kozice će biti jednako ukusne i u umaku. Možete ih kombinirati s vrhnjem za kuhanje ili umakom od rajčice, a gotove su za pet minuta. Uz umak, s kozicama možete jesti omiljenu tjesteninu.

7. Pohane kozice možete pripremiti jednako kao i pohano meso ili sir. Nakon što ih očistite, umočite ih redom u brašno, jaja i krušne mrvice te pecite na visokoj temperaturi oko dvije minute, dok ne postanu zlatne boje.

8. Još jedna zdrava priprema kozica je kuhanje na pari. Dok ne pripremite sve potrebno, kozice neka budu u ledu. Zatim ih operite i odmah stavite na paru. Bit će gotove za otprilike tri minute.

9. Marinirane kozice garantiraju eksploziju okusa, a nisu potrebne detaljne pripreme kao kad marinirate meso. Kozice su delikatne pa je važno pomno odabrati sastojke za marinadu. Ako ste odabrali marinadu s limunom, neka ne budu u njoj dulje od pola sata jer će im se uništiti okus.