HUMANITARNI KONCERT

Najbolje hrvatske klape na jednom mjestu

06.11.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Najpoznatije hrvatske klape nastupit će 16. studenog u riječkoj Dvorani mladosti, na koncertu 'Ne damo te pismo naša', a dio prihoda odvaja se za Odjel hematologije i onkologije Dječje bolnice Kantrida. Riječanima će pjevati klape Sv. Juraj HRM, Cambi, Kampanel, Sinj, Kumpanji i Bunari, a zasvirat će im i Gazde, najbolji hrvatski tamburaši

Projekt 'Ne damo te pismo naša' pokrenut je 2006. u cilju očuvanja hrvatske kulturno-glazbene baštine i promocije klapske glazbene baštine u Hrvatskoj i inozemstvu pa je danas prepoznatljiv ne samo među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme, nego i izvan granica naše zemlje.

Koncert na Trsatu održat će se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, a organizatori iz Udruge Artel garantiraju vrhunski koncert i podsjećaju da je glazba kao dio kulture u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti svakako jedan od njenih najbitnijih segmenata te da o bogatstvu tradicijskog instrumentarija, vokalnih izričaja, kao i kulturnoj mnogostrukosti Hrvata i hrvatskog prostora svjedoči povijest hrvatske glazbe još od 11. stoljeća, kroz zapise, kronike, darovnice i rukopisne knjige pa sve do današnje suvremene glazbe.

Klapski spektakl će se održati u petak 16. studenoga, a ulaznice se, u iznosu od 80 kuna za tribine, 100 kuna za parter ili 150 kuna za prvih pet redova, mogu kupiti u Dallas music shopu, Dallasu Rijeka - Paris - Texas, CD Shopu Dandy i TIC-u. Želja organizatora koncerta je prikupiti 40.000 kuna za kupnju uređaja za praćenje vitalnih funkcija Criticare te ga darovati hematoonkološkom odjelu Dječje bolnice Kantrida.