LAGANO I UKUSNO

Nabujak od sira za prste polizati

26.11.2012 u 13:36

Bionic
Reading

Niste li ljubitelj mesa i želite probati neki drugačiji recept, ukusni i topli nabujak od sira pravo je rješenje za hladne jesenske dane

Sir se može koristiti na mnogo načina, a njegovi obožavatelji sigurno znaju koliko je ukusan kada je rastopljen i u kombinaciji s drugim namirnicama. Taste je ponudio povoljan i brz recept sa sirom i ostalim hranjivim sastojcima.

Muškatni oraščić
Sastojci

60 g maslaca
¼ čaše brašna
12/3 čaše mlijeka
5 jaja
80 g tvrdog sira
Prstohvat muškatnog orašćića
Svježi sjeckani vlasac

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Oko 10 g maslaca rastopite u mikrovalnoj pećnici i njime namažite manju zdjelu za pečenje. Obavezno pazite da zdjela bude suha i bez vode jer će se inače jaja pomiješati s vlagom i postati gnjecava. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka u zdjelice i stavite sa strane.

Preostali maslac rastopite u tavi na srednje jakoj vatri pa dodajte brašno i miješajte minutu, dvije drvenom kuhačom dok smjesa ne počne krčkati.

Zatim maknite tavu s vatre i dodajte mlijeko pa lagano miješajte i vratite na štednjak. Nakon dvije minute tavu opet maknite s vatre i dodajte, muškatni orašćić, sir i samo žumanjke te lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Začinite soli i paprom po želji.

Bjelanjke istucite mikserom dok ne postanu snježnobijeli i lagano ih umiješajte u pripremljenu smjesu. Sve zajedno stavite u zdjelu za pečenje i pecite oko pola sata. Nakon pečena posipajte svježe sjeckani vlasac i poslužite.