SAMO POLAKO

Na što bezveze bacamo četiri dana godišnjeg

23.08.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Planirate li produženi vikend kako biste se odmorili i napunili baterije, ne očekujte previše jer novo istraživanje kaže kako je za to potrebno nekoliko dana

Prema istraživanju u Velikoj Britaniji, na godišnjem odmoru potpuno se opuštamo nakon četiri dana, osam sati i 24 minute. Tako oko četiri dana godišnjeg izgubimo na prilagodbu. Samo jedan od deset sretnika sposoban je opustiti se već nakon jednog dana, piše Daily Mail

S druge strane, oko 18 posto ispitanika kaže kako se nikada ne može potpuno 'diskonektirati' i zaboraviti na posao, bez obzira koliko su na godišnjem odmoru.

Istraživanje tvrtke Monster.co.uk pokazalo je da Velikoj Britaniji trećini ispitanika treba oko pet dana godišnjeg odmora da se opuste, a 40 posto kaže da do tada već zaborave sve brige i posao.

Glavni razlog ovolikoj napetosti je što nas moderan način života stalno drži u stresu pa nam treba više vremena da prestanemo razmišljati i brinuti o svemu. U prošlim desetljećima lako smo se mogli isključiti od posla i potpuno se relaksirati, a danas se sve promijenilo jer imamo moderne tehnologije zbog kojih smo dostupniji čak i na drugom kraju svijeta.

Michael Gentle iz Monster.co.uk naglašava da bez dobrog godišnjeg odmora ne možemo kvalitetno raditi, stoga se treba potpuno odmoriti i zaboraviti na e-mail, mobitel ili internet.