POTPUNO NEPOTREBNA

Na koju kozmetiku uzalud bacamo novac

13.11.2013 u 18:16

Bionic
Reading

Koliko ste puta u trgovini kupili neki kozmetički proizvod jer se učinio zgodnim ili je probudio nadu da ćete brzo riješiti probleme poput celulita? Činjenica je da nam određeni proizvodi uopće ne trebaju te bespotrebno bacamo novac

Maskara s dvije četkice
Ako ste željeli isprobati maskaru s dvije četkica, od kojih jedna ima svijetao namaz za duže i čvršće trepavice, nemojte uzalud bacati novac. Duplo nanošenje, prvo voska, a zatim maskare, većini žena na kraju ide na živce pa rijetko koriste tu drugu četkicu.

Posebne kreme za vrat, stopala ili druge dijelove tijela
Na različitim dijelovima tijela koža ima različitu debljinu, suhoću i osjetljivost, ali skupocjene kremice za određeni dio ne garantiraju bolju njegu. Običan losion ili mlijeko za tijelo bit će sasvim dovoljan za sve osim lice, piše Huffington Post. Najvažnije od svega je da ga redovno koristite.

Tonik za lice
Tonik za lice korak je između čišćenja i nanošenja kreme te bi trebao dodatno pomoći kod zatvaranja pora i čišćenja mitesera. No tonik zapravo najčešće zateže kožu i ostaje osjećaj da je suha, a puno ljudi uopće ni ne zna čemu točno služi.


Anticelulitne kreme
Bez obzira koliko će puta liječnici i stručnjaci reći da anticelulitne kreme i proizvodi neće pomoći kod problema s celulitom, razne tvrtke i dalje će ih prodavati. Osim što ćete se osjećati malo bolje jer mislite da radite nešto dobro za sebe, anticelulitne kreme ne donose nikakvu korist.

Maramice za upijanje masnoća s lica
Možda su ljepšeg oblika i pakiranja, ali maramice za upijanje viška masnoća s lica nisu ništa bolje od običnih rupčića koji su daleko povoljniji.