ZNANSTVENO DOKAZANO

Muškarci su zaista slabiji spol

28.05.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Ono što su žene godinama nagađale, sada je i znanstveno potvrđeno – muškarci zaista jesu slabiji spol

Znanstvenici su potvrdili da muškim fetusima prijeti veća opasnost od komplikacija te da žene koje nose dječake češće imaju problematične porođaje.

Tijekom odrastanja dječaci su osjetljiviji na infekcije i teže odolijevaju raznim bolestima no što je to slučaj kod ženske djece.

Profesor Marek Glezerman, medicinski stručnjak, studiju je proveo na uzorku od 66.000 rodilja u Rabinskom medicinskom centru u Izraelu, u razdoblju između 1995. i 2006. godine.

Otkrio je da su trudnoće s muškim fetusima češće praćene komplikacijama te da je postojao veći rizik od teškog ili preranog porođaja. Zaključio je da se osjetljivost nastavila i kroz daljnji život dječaka, piše Daily Express.

'Poznato je da muškarci žive kraće, slabije podnose infekcije i slabije pobjeđuju bolesti', rekao je Glezerman i ukratko zaključio: 'Muškarci su zaista slabiji spol.'

Muškarci se češće izlažu rizičnom ponašanju, bilo birajući zanimanja poput vojnika, vatrogasaca i policajaca, bilo zbog testosterona koji ih tjera na opasnosti.