GIORGIO ARMANI:

'Muškarac mora biti muškarac, a ne odijevati se homoseksualno'

20.04.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Legendarni modni dizajner Giorgio Armani kritizirao je odjevni stil homoseksualaca te mušku opsjednutost vježbanjem, a žensku plastičnim operacijama

U razgovoru za The Sunday Times slavni modni dizajner predbacio je muškoj gej populaciji da se odijeva previše 'homoseksualno'. Iako Armani nikad nije krio činjenicu da je i sam gej, kaže da 'muškarac mora biti muškarac'.

'Homoseksualni muškarac je i dalje stopostotni muškarac. Ne treba se odijevati homoseksualno. Kad ekstremno pokazuje homoseksualnost, tako da se odmah vidi njegova seksualna opredijeljenost, to mi se nimalo ne sviđa. Muškarac mora biti muškarac', kaže Armani.

Bez dlake na jeziku, 80-godišnja modna legenda također je žestoko kritizirala muškarce koji većinu slobodnog vremena provode u teretani objasnivši da jednostavno ne voli pretjeranu mišićavost.

'Ne sviđaju mi se mišićavi dečki. Nije dobro kad pretjeruju vježbajući u teretani. Volim kad netko izgleda zdravo, solidno, kad se brine o svom tijelu, ali ne pokazuje previše svoje mišiće', objasnio je dizajner. No nije se zaustavio na muškom spolu, već je osudio i pretjerano podvrgavanje žena estetskim zahvatima u želji da sakriju godine, nazvavši to idiotarijom.


'Male grudi ne moraju postati velike. Više mi se sviđa prirodan izgled. Žena treba biti hrabrija kako stari, a ne očajnički pokušavati izgledati mlađe od svojih godina. S godinama žensko tijelo postaje bolje. Žena je snažnija, pogotovo kad dobije djecu, te ima karakter. Pogledajte samo Cate Blanchett', rekao je dizajner pohvalivši australsku glumicu koja je zadnjih godina zaštitno lice njegovog parfema.

Armani uspješno vlada modnim svijetom više od četiri desetljeća, a njegovo se osobno bogatstvo procjenjuje na pet milijardi funti. Poznat je po svojoj otvorenosti, pa je tako u najnovijem intervjuu kreacije svoje sunarodnjakinje Miuccije Prade opisao kao modu za snobove. Nedavno je Madonnu javno nazvao 'teškom osobom' dok je urednicu američkog Voguea, kontroverznu Annu Wintour, proglasio neprofesionalnom jer se nije pojavila na njegovoj reviji na milanskom tjednu mode u veljači ove godine.