PARIŠKI CHIC

Mučite se s osmišljavanjem modnih kombinacija? Ovo su najpopularniji zimski trendovi koje vrijedi isprobati

31.12.2021 u 17:33

Bionic
Reading

Malo je gradova na svijetu koji su toliko poznati po trendi izdanjima svojih fashionistica, a jedan od njih je zasigurno Pariz

Francuska prijestolnica mjesto je gdje se rađaju trendovi, a zatim ih zaljubljenice u modu diljem svijeta oponašaju.

Parižanke su na glasu kao najstajliš Europljanke čiji je prepoznatljivi pristup modi posebno šarmantan i mladenački razigran.

Kada je u pitanju njihova zimska garderoba, Francuskinje kupuju bezvremenske komade koji će funkcionirati zajedno i uvijek traže neutralne boje kao što su crna, bordo, kaki, tamnoplava, siva, konjak ili bež. Izbjegavaju nošenje printova tijekom zimske sezone, osim klasičnih uzoraka kao što je primjerice tartan, te uvijek biraju visokokvalitetne i tople tkanine kao što su pamuk, merino, alpaka vuna ili kašmir.

Ako ste i vi zaljubljeni u modni stil s pariških ulica, zavirili smo u profile najpoznatijih francuskih influencerica koje su za zaljubljenice u modu vječita inspiracija poput Jeanne Damas, Camille Charierre ili Sabine Socol.

  • +6
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

I što Parižanke nose ove zime? Nije iznenađujuće da se radi o bezvremenskim stilovima koji mogu slobodno opstati u vašoj garderobi i u nadolazećim sezonama poput mokasinki do elegantnih jakni s remenom ili neodoljivih teddy kaputa….

Ukoliko tragate za nadahnućem vjerujemo kako će vas modno osviještene Parižanke itekako oduševiti svojim uvijek genijalnim stilskim rješenjima.

Evo kojih pet komada ove sezone obožavaju Parižanke:

Mokasinke

Mokasinke odnosno loaferice ove godine doživljavaju svoj veliki come back iako su već dugo na modnoj sceni. Francuskinje najradiju biraju klasičnije modele koji nisu robusni već elegantnijeg dizajna poput Chanelovih loaferica. Najbolje izgledaju upareno sa savršeno krojenim hlačama do gležnja i klasičnim sakoom.

Udobni i meki kaputi

Neodoljivi teddy kaputi neizbježni su u garderobi chic Parižanki kao i varijante od umjetnog krzna. Toplo, udobno i chic. Ako vam se sviđa pariški chic birajte bež ili boju devine dlake.

Jakne s remenom

Elegantne jakne i sakoi za chic Francuskinje uvijek su must have, a ove zime biraju varijante s remenom koji dodatno naglašavaju struk. Najčešće se odlučuju za neutralne nijanse bež i crnu jer ih apsolutno možete nositi doslovce uz sve što imate u ormaru.

  • +11
Teddy kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Shacket

Popularni shacketi (spoj jakne i košulje) na prvi pogled nisu nešto što bismo tradicionalno povezivali s francuskom modom, no ovaj trendi komad je veliki hit među Parižankama ove zime koje ih najčešće nose u bež tonovima ili u chic tartan uzorku.

Pletivo

Komadi od toplog pletiva nešto su bez čega Francuskinje ne mogu, a osobito cijene oversized džempere, dolčevite, ženstvene kardigane… Francuska ikona stila Jeanne Damas zimi ne izlazi iz udobnih bež dolčevita koje nosi s remenom u brojnim prigodama.